Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
20/04/2024

Взаимодействие на Анавар с лекарства

Взаимодействие на Анавар с лекарства

Взаимодействие на Анавар с лекарства.

Анавар може да има взаимодействия с други лекарства, вещества или медицински състояния. Преди да започнете Anavar, информирайте Вашия лекар за всички лекарства, добавки и здравословни проблеми. Ето няколко забележителни обмена.

Взаимодействие на Анавар с лекарства

Орални антикоагуланти

Anavar може да взаимодейства с перорални антикоагуланти (като варфарин), предназначени да предотвратят съсирването на кръвта. Когато се използва с тези лекарства, Anavar може да повиши риска от кървене. Ако се използват и двете, параметрите на съсирването трябва да се следят внимателно.

Инсулин и перорални антидиабетни лекарства

Анавар може да повлияе на метаболизма на глюкозата и инсулиновата чувствителност. Ако приемате инсулин или перорални антидиабетни лекарства, може да са необходими промени в дозировката. Това е за поддържане на нормални нива на кръвната захар в организма. Препоръчва се редовно проследяване на кръвната захар.

Кортикостероиди

Едновременната употреба на Anavar с кортикостероиди може да увеличи риска от оток (задържане на течности). Може да влоши страничните ефекти от употребата на кортикостероиди, като загуба на костна маса и потискане на надбъбречните жлези.

Лекарства, преработващи черния дроб

Тъй като Анавар се метаболизира в черния дроб, използването на други лекарства, обработвани през черния дроб, като някои антибиотици или противогъбични средства, може да причини проблеми с метаболизма или клирънса на Anavar. При тези обстоятелства може да се наложи внимателно наблюдение и корекция на дозата.

Нарушения на простатата

Anavar може да причини уголемяване на простатата или да влоши съществуващи заболявания на простатата. Преди да използвате Anavar, мъжете с проблеми с простатата трябва да бъдат внимателни и да обсъдят с лекаря си.

Пристрастява ли Анавар

Анавар не се счита за физическо пристрастяване по същия начин, по който са наркотиците или стимулантите. Той не предизвиква същия остър апетит или симптоми на абстиненция като другите пристрастяващи лекарства.

Въпреки това, подобно на други анаболни стероиди, Анавар все още може да повлияе психологически на потребителите. Някои хора могат да развият психологическа зависимост, при която силно желаят да продължат да използват веществото, за да поддържат идеалната си физика или да подобрят представянето си. Дори и без физическо пристрастяване, това може да доведе до навик за повтаряща се употреба.

Освен това употребата и злоупотребата с Анавар може да навреди на здравето на човек, както физически, така и психологически. Прекомерната и продължителна употреба на Anavar може да доведе до неблагоприятни последици за здравето и странични ефекти. За отговорна и безопасна употреба се препоръчва Anavar да се използва под медицинско ръководство и да се спазват предписаните дози.

Коментарите са изключени.