Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Видове материал за парапет за тераса

материал за парапет за тераса

Изборът на материал за парапет за тераса може да увеличи или намали разходите по проекта

Има много материали за балконски парапети, които включват пластмаса, дърво, алуминий, стъкло, желязо и неръждаема стомана.

Видове материал за парапет за тераса

Пластмаса

Композитният или винилов балконски парапет не изисква поддръжка и обикновено се предлага в различни цветове. От друга страна, композитът и винилът са форми на пластмаса, които могат да бъдат свързани с по-ниска цена. Може да е невъзможно да се скрие този евтин външен вид, защото боята няма склонност да полепва върху пластмасовите балконски парапети.

Дърво

Дървените дизайни на парапети за балкони с кабелен пълнеж и дървени стълбове осигуряват класически вид на ниска цена за вход. Дървеният балконски парапет обаче трябва да бъде обработен и боядисан, за да се удължи живота му за външни приложения. Тъй като балконът е плоска платформа, която обикновено се простира изпод надвисналите стрехи на сграда, той може да натрупа много дъждовна вода, която може да се натрупа около дъното на дървените стълбове и да причини гниене. Фабрично грундирани, обработени и ламинирани с лепило дървени стълбове могат да бъдат закупени, за да се осигури по-постоянен резултат, който е устойчив на опасностите от гниене и намалява времето за монтаж. По същия начин, кабелните ръкави подсилват кабелите и възпират гниенето, като предотвратяват повреда на дървените стълбове.

Парапет за тераса от алуминий

Алуминиевият парапет за тераса е лек, лесен за инсталиране и по-издръжлив от този, изработен от дърво или пластмаса. За разлика от неръждаемата стомана, алуминият е подложен на значителна корозия. Алуминият също е мек метал в сравнение с алтернативи като желязо или неръждаема стомана. Ако има вдлъбнатина на повърхността, прахово боядисване и боя няма да предложат голяма защита срещу корозия за балкон с метален парапет. Неръждаемата стомана е много по-добър материал за превръщането на дизайните на метални балконски парапети в реалност.

Стъклен парапет

Дизайнът на стъклен парапет за балкон се използва, за да предложи напълно прозрачен вид. Изборът на балкон със стъклен парапет е най-добрият начин да избегнете закриването на впечатляваща природа. Стъклените балконски парапети също действат като феноменални бариери срещу вятъра. Цената на стъклените балконски парапети ще зависи от това какъв вид стъкло се използва като пълнеж. Закаленото стъкло е много по-здраво от нормалното стъкло и намалява разходите, тъй като има по-малка вероятност да се наложи да бъде заменено в бъдеще.

Парапет за тераса от желязо

Дизайните на балконски парапети от ковано желязо са известни със своето традиционно усещане. За съжаление цената на балконския парапет от ковано желязо ще бъде много по-висока от неръждаемата стомана, след като се вземе предвид високата уязвимост на корозия. Желязото често е прахово боядисано или боядисано, за да направи външните балконски парапети по-устойчиви на корозия, но никога няма да бъде толкова устойчиво, колкото неръждаемата стомана. Освен това, балконът е най-определящата характеристика на екстериора на сградата, така че дори бегъл ръжда върху балкон с парапет от ковано желязо ще накара хората да преосмислят имота.

Коментарите са изключени.