Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

ВиК аварии, които ви дебнат в дома ви

ВиК аварии

Има голяма разлика между няколко капки и спукана тръба, но понякога малък проблем може бързо да отшуми. Ако мислите, че се сблъсквате с ВиК авария, изключете главната водопроводна линия на вашия дом възможно най-скоро. Това ще помогне за ограничаване на щетите от вода. Ето някои често срещани водопроводни спешни случаи, за които да внимавате:

1.Спукани тръби – често срещани ВиК аварии

Повечето собственици на жилища познават спуканата тръба по прилив на вода, изтичаща от стена или таван. Но не винаги е толкова драматично. Това са ВиК аварии. Със спукана тръба може да загубите кубици вода, което може да компрометира структурната цялост на вашия дом, като срутени тавани и отслабени стени.

Най-добрият начин да се справите със спукана тръба е да затворите главната водопроводен кран на дома си и незабавно да повикате спешен водопроводчик. Ако живеете в студен климат, домът ви е изложен на повишен риск през зимата, когато тръбите могат да замръзнат – въпреки че по-старите или ръждясали тръби също могат да се спукат.

2.Провиснали тавани

Течащ покрив, спукана тръба или друг теч във вашия дом може да доведе до провисване на тавана. Само малко вода може да напои изолационните влакна на вашия таван, добавяйки огромна тежест към гипсокартона.

Провисналият таван може да се срути всеки момент, причинявайки сериозни щети на вашия дом и потенциално на вас или вашето семейство. Обадете се на водопроводчик възможно най-скоро, ако забележите, че таванът ви е провиснал. Той ще се справи най-ефективно с тази ВиК авария.

3.Течове или повреда на бойлера

Тъй като много бойлери са прибрани в сутерена, собствениците на жилища може да не забележат теч от бойлер, докато не стане сериозен проблем. Това може да причини значителни щети от вода, наред с други проблеми. Проблемите с бойлера стават спешни, когато:

  • Има значително изтичане.
  • Живеете в студен климат.
  • Усещате миризма на сяра или развалени яйца, което сигнализира за изтичане на газ.

За щастие, има някои признаци, че вашият бойлер е на път да се повреди, така че можете да се опитате да хванете проблема, преди да е станала сериозна ВиК авария.

4.Препълнени тоалетни

Повечето собственици могат да поправят препълнена тоалетна или да използват друга баня, докато техният водопроводчик успее да насрочи посещение. Понякога ВиК аварията може да е по-сериозна.

Ако не можете да се отървете от запушването, нямате втора баня и тоалетната ви прелива без признаци на спиране, превключете спирателния вентил за вода в основата на тоалетната и се обадете на спешен водопроводчик.

Коментарите са изключени.