Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Градинска люлка. Какво трябва да знаете за нея?

градинска люлка

Градинска люлка е чудесен аксесоар за градинарство. С нейна помощ можете да организирате зона за отдих навсякъде. Можете да добавите комфорт към беседка или тераса. 

Разнообразието от модерни модели Ви позволява да изберете най-добрия вариант, който отговаря на стила на Вашата градина.

От какво са направени градинските люлки?

Пластмасова градинска люлка

Това е един от най-евтините варианти за люлка за лятната Ви вила. 

Обикновено рамката на такава люлка е изработена от стоманени тръби, а седалката и облегалката са изработени от пластмаса. Предимствата на тази градинска люлка, в допълнение към цената, се крие в теглото на такава люлка: тройна люлка с максимално допустимо натоварване от 280 кг тежи не повече от 60 кг. 

Тази градинска люлка е лесна за миене, разглобяване, транспортиране. Сред недостатъците може да се открои крехкостта на пластмасата, която може да пострада при удар или от силен студ.

Метална градинска люлка

Най-често срещаният вариант днес. Стоманените тръби, от които е заварена рамката на градинската люлка, обикновено са покрити със специални полимерни съединения против ръжда. Металните седалки са перфорирани, за да се улесни конструкцията. 

Много градински метални люлки имат седалки от поцинкована мрежа. Техните предимства са очевидни: здравина, издръжливост, лекота на поддръжка, относителна лекота на конструкцията. Теглото на тройна градинска люлка с максимално натоварване от около 300 кг е около 80 кг. 

Техните недостатъци включват ограничената цветова гама на рамката, само детската люлка е боядисана в ярки цветове. Сред стандартните модели преобладават тъмно зелено, кестеняво и тъмно синьо. Освен това металните градински люлки се нагряват под яркото слънце, което може да бъде неудобно в горещ ден.

Комбинирана градинска люлка

Представлява метална конструкция и диван от масивно дърво. Такава люлка изглежда елегантна и без възглавници, идеално се вписва в цялостния дизайн на градината. Обикновено те са двойни, с максимално допустимо натоварване до 200 кг и тегло до 50 кг. От недостатъците – необходимостта от грижа за дърветата и периодично третиране с антисептични и други съединения, известна липса на комфорт и твърдост на седалките.

Коментарите са изключени.