Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Добавките за масло: Истина или мит?

добавки за масло

Нека да разберем повече дали добавките в моторното масло на двигателите са вредни или не?

Добавките решават някои оперативни проблеми, като: износване, течове на масло, маслен дим и отпадъци, намалена компресия, шум, замърсяване.

Тоест, всички проблеми, които пакетът от активни вещества, добавен по време на производството на търговско масло, трябва да реши.

Разкрийте силата на добавките за масло

Повечето добавки за масло за двигател са подобни вещества, които се използват при производството на търговски масла, само че в по-високи концентрации.

При разработването на определен тип моторно масло производителят решава много въпроси, а един от основните е цената на крайния продукт.

Добавките са най-скъпите компоненти, производителите изчисляват тяхната концентрация, така че маслото да отговаря на нормалните работни условия. И ако работата не е нормална, тогава компонентите на добавките започват бързо да се изчерпват, намалявайки експлоатационния живот на маслото.

А намаляването на живота на маслото е изпълнено с намаляване на живота на двигателя. Честата смяна на маслото е скъпо начинание и то не само заради цената на самото масло. Необходим е ръчен труд и време за планиране на процедурата.

Тоест честите смени не са от полза за собственика на автомобила и тук на помощ идват допълнителни добавки.

Как добавките за масло могат да помогнат на двигателя?

Това е първият и най-често срещан въпрос – проблем. Около средата на сервизния интервал маслото се разрежда, това е естествен процес, но може да доведе до загуба на налягане в маслопровода и повишен разход на масло.

По време на работа маслото се разрежда поради разрушаването на полимерния сгъстител и маслото започва да губи вискозитет.

За да възстанови характеристиките на вискозитета, собственикът на автомобила може да използва добавката за сгъстяване Liqui Moly Visco Stabil.

Използването на добавкатаза масло на двигател  ще увеличи вискозитета на маслото, ще увеличи налягането в системата и ще намали разхода на масло. По този начин се предотвратява преждевременното износване поради ниското налягане на маслото.

Коментарите са изключени.