Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Довършително полиране на каросерията на автомобила

автомобила

Окончателното или довършителното полиране на автомобила се извършва с едно преминаване с помощта на микро-зърнести абразивни пасти. Използвайки тези пасти, можете идеално да подготвите колата за нанасяне на защитни съединения и да премахнете холограмата, присъстваща върху каросерията на автомобила. Довършителното полиране няма да премахне нито драскотини, нито паяжини.

При окончателното полиране се отстранява 1 микрон лак, като такова полиране на автомобила отнема в зависимост от размера на автомобила 3-5 часа.

Този вид полиране се използва при нанасяне на керамика за нови автомобили без пробег. При прилагането на американския пай този вид полиране губи някакъв смисъл. Нанасянето на първия слой глазура, с машина за полиране, просто замества този вид полиране.

Довършително полиране

Време за колата: 3-5 часа.

Брой проходи: един.

Използвани пасти: микрозърнести.

Отстранява се лакът: 1 микрон.

Пълно полиране на каросерията на автомобила

  1. Измиване на автомобила.

Преди полиране трябва да измиете добре колата. По-добре е да направите това на няколко преминавания, за да премахнете статичната мръсотия.

  1. Основно почистване на боя.

Ако употребявана кола, колкото и добре да е измита, след измиване по тялото остава упорита мръсотия под формата на различни смоли, битум, спирачни стърготини и други метални включвания. За всеки вид замърсяване се използват различни средства, повече за замърсяването може да намерите тук.

  1. Обезмасляване на боя.

След прилагане на различни видове химия е необходимо да се премахне приложената химия от тялото. За тези цели се използва технически алкохол.

  1. Оценка на боята.

Оценката на боята се извършва, за да се идентифицират както новобоядисани, така и вече полирани отделни елементи. Както показва практиката, 8 от 10 нови коли имат следи от полиране и в същото време много отвратително качество. Това е така, защото търговците нямат полиращи средства и обикновено за тях се грижат @@@@ бояджии, които са далеч от по-фините точки на полирането.

  1. Покриване с тиксо.

За да не се повредят елементите на корпуса, които не подлежат на полиране, но в контакт с повърхностите, които ще се полират, е необходимо да ги покриете с маскираща лента. Такива елементи включват пластмасови части от прагове, брони, огледала, гумени ленти, всички табелки и хромирани корнизи.

  1. Полиране на автомобил.

Видът на полиране се избира в зависимост от състоянието на боята.Основната задача на добрия майстор е да получи възможно най-добрия резултат с минимално възможно отстраняване на лак.

  1. Отстраняване на остатъците от паста.

В процеса на полиране пастата се запушва във всички отвори и цепнатини. При белите автомобили, поради белия цвят на повечето използвани пасти, това не се забелязва, но при тъмните веднага ви хваща окото. Докато пастата изсъхне, тя се почиства добре с вода, така че след полиране е необходимо да се изплакне колата, като същевременно се отстрани цялата останала паста.

Коментарите са изключени.