Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Застраховка за каране на ски и сноуборд

ски и сноуборд

Застраховка за ски и сноуборд: Защитете зимния си уикенд

Фокусираните на открито ваканции – като каране на ски и сноуборд – предлагат нива на забавление за всички възрасти. Освен това дестинациите със студено време често предлагат курортни условия, пазаруване, заведения за хранене, други изживявания на открито и др.

Но наред с вълнението от карането на ски и сноуборд, има и елемент на риск. Риск, не само от нараняване, но и от забавяне на времето и загубени чанти, които пречат на почивката ви.

За да сте подготвени, можете да закупите широкообхватен план за застраховка при пътуване. План, който предоставя важни предимства като покритие при анулиране на пътуване, медицински разходи, спешна медицинска евакуация и други.

Застраховка отмяна на ваканция

Ваканцията за ски и сноуборд е вълнуващо бягство, което трябва да планирате и да очаквате с нетърпение, особено ако пътувате с приятели или семейство. Независимо дали пътуването е до Юта или Уислър, винаги има шанс да се случи нещо неочаквано и да провали пътуването.

Например, ако една седмица преди пътуването ви се спънете и паднете, докато разхождате кучето си и счупите китката си, можете да подадете иск за анулиране на пътуване.

Застраховката за анулиране на пътуване може да възстанови предплатени и невъзстановими разходи. Разходи, които ще пропуснете, като например самолетни билети, билети за лифта, престой в хотел и транспорт.

Други приемливи причини за иск за анулиране на пътуване често включват болест, смърт на близък член на семейството, лошо време, неочаквано жури и терористични актове.

Не всички причини ще бъдат покрити от стандартна застрахователна полица за пътуване, ако анулирате. Например, ако пътувате с трима приятели и сте се скарали много, не можете да подадете иск за анулиране на пътуване.

Ако искате най-голяма гъвкавост, за да промените решението си относно предприемането на пътуване, помислете за покритие „Отмяна по каквато и да е причина“. Това е надграждане на стандартна застрахователна полица и обикновено добавя 50% към цената.

Този златен стандарт на застраховка за анулиране ви позволява да анулирате по каквато и да е причина, стига да анулирате не по-малко от 48 часа преди планираното заминаване. Ще получите частично възстановяване на загубените невъзвръщаеми депозити—обикновено 75%.

Наранявания, свързани с карането на ски

Медицинската застраховка за пътуване във вашата полица е много важна, когато прекарвате деня на пистите. Това е особено вярно, ако ваканцията ви е извън вашата държава и обичайният ви здравен план има ограничено или никакво глобално покритие.

Наранявания, болести и други покрити ситуации могат да провалят дори най-добре планираните ски ваканции. Ако имате унищожение на склоновете и се нуждаете от медицинска помощ, вашата полица може да покрие разходите.

Пътническата застраховка може да помогне при организирането и осигуряването на плащане за посещения при лекар, престой в болница, лекарства и рентгенови снимки например. Ако вашата медицинска застраховка за пътуване е „вторична“, вашият собствен здравен план ще трябва да плати първо.

Ако претърпите сериозен сблъсък или нараняване на главата, може да се наложи да бъдете транспортирани с медицинска помощ до специализиран център за травми.

Покритието за медицинска евакуация в рамките на застрахователна полица за пътуване може да плати, за да ви отведе до най-близката адекватна болница. Екипът за спешна помощ на вашата туристическа застрахователна компания може да организира и транспортирането

Коментарите са изключени.