Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Защо все пак в дъжда се измиват улиците в градовете?

Защо все пак в дъжда се измиват улиците в градовете?

Защо все пак в дъжда се измиват улиците в градовете?

Тоест, ако в жегата пътищата се поливат, за да се охлаждат те и въздухът наоколо, то в дъжд това се прави за да се измият. При високи температури това няма да сработи.

Зад колите снабдени с пръскачки трябва да вървят коли, които събират боклука от крайпътните пътища, заковани от струи. Скоростта на първия е 30 км/ч, на втория – 7 км/ч. Така че дори ако първите изпратят намокрения боклук, мъх и прах на тротоарите или машините за дробене, вторите просто нямат време да ги съберат – те ще изсъхнат и отново ще бъдат разнесени по целия път.

 

Защо изобщо да се мият пътищата, улиците, площадите?

Всъщност не само заради тяхната чистота. Асфалтобетонната настилка има пореста структура и малки частици пръст, гуми, бензин и други неща могат просто да я запушат, да я направят по-„гладка“, отколкото трябва да бъде. И това вече намалява вероятността за нормално сцепление на автомобилите с пътя, особено в условията на дъжд. И съответно може да доведе до инциденти. Така, че трябва да се измиват улиците, както за чистота, така и за безопасност. Понякога те дори се измиват със специални шампоани – обикновено преди замръзване, за да изчистят покритието за реагенти.

Измиване, поливане и овлажняване на улиците: как се произвеждат и каква е разликата

Необходими са подходящи грижи, за да се поддържа градският въздух чист и пътищата да функционират правилно. Поддръжката на градските улици през летния период включва такива видове работа като измиване, овлажняване и поливане. При извършването им се използва специално оборудване за поливане. Тези видове работа се различават по предназначение, потребление на вода, технология, време и алгоритъм.

Измиване на пътната настилка

Прахът и отломките, които се натрупват на пътното платно, без навременно почистване, не само развалят външния вид на града, но и водят до неприятни и дори опасни последици. Когато автомобилите се движат, праховите частици се издигат във въздушния поток и замърсяват градската атмосфера.

Можете да намерите повече информация за как се измиват улиците в градовете тук.

Коментарите са изключени.