Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Защо колата ви заслужава полиране?

полиране

Защо колата ви заслужава полиране: ползите, които ще извлечете

Състоянието на вашия автомобил говори много за вас. Шофирането на мръсна кола може да създаде у хората впечатлението, че сте небрежни, докато шофирането на чиста кола показва, че сте внимателни, организирани и ориентирани към детайлите.

Полирането на вашия автомобил има няколко предимства пред обикновеното миене. В Австралия суровият климат ускорява влошаването на боята на вашия автомобил.

Обикновеното полиране предпазва вашето превозно средство и поддържа външния му вид и качествата му като перли.

Тази статия разработва следните четири предимства на редовното професионално полиране на автомобили.

  • Подмладява вашата боя
  • Елиминира драскотини
  • Елиминира повърхностното замърсяване
  • Осигурява допълнителна защита от елементите

Уверете се, че използвате професионални автодетайли, когато полирате колата си. Без съответния опит начинаещият майстор може да повреди боята ви.

Полирането на МПС подмладява боята ви

Професионален лак възвръща блясъка на вашата боя. Интензивността на слънцето кара боята на автомобила да избледнява и да създава петна. Въпреки това, полирането ще „изреже или смеси“ повредените участъци от вашата боя и ще я върне обратно до високо ниво на лъскаво покритие.

С всички елементи, на които е изложена боята на вашите превозни средства, различните панели ще пострадат повече от други.

Например плоските повърхности на панелите на вашите автомобили (преден капак, покрив и багажник) са по-изложени на слънце и следователно ще се окисляват по-бързо в повечето случаи от страничните панели.

Обратно, долните секции на вратите и панелите на праговете ще бъдат подложени на всички песъчинки, мръсотия и битум, идващи от пътната повърхност.

Пълното полиране на МПС ще „изравни“ тези несъответствия във вашата боя и ще накара вашия автомобил да изглежда по най-добрия начин.

Полирането елиминира малки драскотини

Ако колата ви има драскотини и драскотини, трябва да я полирате. Професионалното машинно полиране на МПС може безопасно да „съедини или отреже“ повърхността на вашата боя, за да премахне драскотините по повърхността.

Ожулвания от гуми и брони причиняват повърхностни петна, които професионалните специалисти могат да отстранят с модерни техники за полиране.

Поддържането на каросерията на вашия автомобил в отлично състояние не се различава от превантивното обслужване, което правите на механичните аспекти на вашия автомобил.

Поддържа го да изглежда страхотно (ще се грижите по-добре за него, когато изглежда добре визуално), това също има голяма разлика, когато дойде време за продажба.

Елиминирането на натрупаните замърсители

Много замърсители се натрупват върху колата ви, независимо дали я карате или не. Замърсители като пътен катран, киселина от насекоми, отлагания, излишък от боя, релсов прах, замърсяване с твърда вода – списъкът може да продължи, ще се утаят върху боята на вашия автомобил с течение на времето.

Натрупването на такива замърсители, попадащи върху колата ви, ще създаде грапава повърхност, от която водата няма да се отдели и вие не можете да я измиете правилно и, ако остане достатъчно дълго, ще повреди прозрачното покритие.

Основните услуги за автомивка няма да премахнат всички замърсители по колата ви. Професионалната корекция на боя премахва тези замърсявания.

Инструментите и съединенията за полиране на МПС могат да извлекат примесите, натрупани в боята на вашия автомобил. Елиминирането на примесите оставя вашата боя да изглежда като нова.

Полирането на МПС също е идеално, когато подготвяте колата си за продажба, тъй като елиминирането на натрупаната мръсотия може да повиши стойността на препродажбата на вашия автомобил.

Полирането на колата осигурява допълнителна защита от елементите

Професионалните автодетайлъри използват висококачествени лакове с уплътняващи свойства. Качествените лакове създават защитен слой върху вашия автомобил, който забавя влошаването му при екстремно австралийско време.

Подобно на слънцезащитния крем, тези слоеве лак ограничават ефекта на слънчевите ултравиолетови лъчи върху купето на вашия автомобил. Лакът също така ще ви осигури повече време за премахване на замърсяванията, които попадат върху колата ви, защото действа като „жертвен слой“ за вашата боя.

За да обобщим, редовното полиране на колата удължава живота на вашия автомобил и повишава неговата стойност. Поради това е рентабилно да полирате колата си веднъж или два пъти годишно.

Коментарите са изключени.