Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Защо не трябва да се страхувате да участвате в клинични проучвания?

Защо не трябва да се страхувате от клинични проучвания?

За много пациенти, страдащи от сериозни заболявания, участието в програма за клинични проучвания може да бъде реален шанс за преодоляване на болестта.

Особено когато става дума за онкоболни, за които стандартното лечение често става не само неефективно, но и финансово неиздържано. Така че 1 бутилка от необходимото лекарство може да струва 1,5-2 хиляди долара, докато курсът на лечение изисква 3, 5 и понякога 10 бутилки. За обикновен украински пациент тази сума е просто нереалистична. По време на клиничното проучване пациентът получава всички лекарства безплатно.

Какво става в III фаза на клинични проучвания

В III фаза на клиничното проучване се използват не експериментални лекарства, а регистрирани лекарства, тествани в първите две фази. По този начин участието в проучването е възможност да получите безплатно висококачествено и често ефективно лечение.

Клиничните проучванияя осигуряват индивидуален подход към пациента. Доказано е, че лекарствата за рак засягат хората по различни начини, така че е невъзможно да се лекува сложно заболяване по една схема. Някой помага на едно лекарство, на някой друг. На първо място, е необходимо да се проведе цялостно изследване на пациента и да се определят онкомаркери, които помагат при изграждането на по-нататъшна стратегия за лечение. Разходите за това проучване също се покриват за субектите.

 

Имуномодулиращаа терапия като средство за борба с рака

 

По време на конференцията беше обсъден такъв метод за борба с онкологичните заболявания като имуномодулираща терапия. В сравнение с химиотерапията, тя е по-малко вредна за хората. Раковите клетки в човешкото тяло трябва да бъдат убити от белите кръвни клетки. Те обаче са много добре маскирани като нормални и левкоцитите просто не ги разпознават. Същността на имуномодулиращата терапия е проста – тя помага да се премахне маскировката от раковите клетки, така че левкоцитите да ги забележат и убият. Клиничните проучвания играят огромна роля в разработването на такива лечения.

Съвременната медицинска наука е стигнала до едно заключение – всеки случай на заболяване на човек е уникален по свой начин и за ефективно лечение е необходимо да се намери индивидуален подход към всеки.

Разберете повече за клинични проучвания на clinical-trials-bulgaria.com

Коментарите са изключени.