Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

За вълненото бельо

За вълненото бельо

Често задави въпроси за вълненото бельо

Защо вълната не е подходяща за бельо?

Първо, потта върху кожата ви не може да се поеме от вълната, без първо да премине през другия материал. И ако този материал не попива толкова добре, колкото вълната, ще му отнеме много повече време, за да стигне до вълната и да излезе от тялото ви.

Колко дълго можете да носите бельо от мериносова вълна?

Като цяло предлагаме да перете тениски от мериносова вълна на всеки 10-20 обличания и, без преценка, бельо на всеки 5-10 обличания.

Вълненото бельо диша ли?

Вълната е идеалният основен слой в условия, при които ще Ви е горещо и ще се потите. Вълната е изключително дишаща и естествено отвежда влагата от потребителя към повърхността на тъканта, където потта може да се изпари – поддържайки Ви хладни и сухи.

Вълнено или памучно бельо е по-добро?

Вълнените влакна (и сравнимите синтетични) могат да се огънат над 20 000 пъти, преди да се счупят, докато памучните могат да се огънат само 3000 пъти – очевидно предимство при чорапите за висока ефективност, например. Но нейната издръжливост не се отнася само за наказателна употреба: влакната на вълната са еластични и еластични, помагайки й да запази формата си.

Как се пере бельото от мериносова вълна?

Перете машинно на щадящ цикъл в топла или хладна вода. Избягвайте гореща вода и прогмани на високи градуси, тъй като топлината може да свие вълната. Използвайте мек сапун, без белина или омекотител -белината разрушава влакната от мериносова вълна, а омекотителят покрива тези влакна, намалявайки способността им да управляват естествено влагата и да регулират телесната температура.

Колко често трябва да перете вълнено бельо?

Повечето компании препоръчват да перете техните дрехи след около 3-20 цикъла на носене. Зависи от продължителността на носене и колко обилно се потите.

Защо вълненото бельо понякога мирише след пране?

Мократа вълна може да има миризма, въпреки че не при всички продукти се усеща това. Може да има миризма, защото се използва естествена мериносова вълна. Която е минимално обработена. За да се запази съдържанието на ланолин във вълната.

Източник: онлайн магазин за бельо от вълна

Коментарите са изключени.