Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
20/04/2024

Какви са страничните ефекти на тестостерон пропионат

тестостерон пропионат

Всяко лекарство може да има странични ефекти и стероидите не са по-различни. Страничните ефекти на тестостерон пропионат могат да се появят в различни форми и обикновено са по-разпространени при хора, които изпълняват продължителни цикли или използват по-значителни дози.

Страничните ефекти от стероидите могат да засегнат сърдечно-съдовата система, естрогенна и андрогенна. Когато използвате анаболни/андрогенни стероиди, важно е да разберете рисковете, свързани с употребата, както и как да сведете до минимум шансовете за тяхното възникване.

Важно е да се отбележи, че не всеки ще изпита странични ефекти от стероидите. От съществено значение е обаче да знаете и разбирате риска, свързан с тях.

Можем да разбием страничните ефекти на тестостерон пропионат:

  • Естрогенни странични ефекти
  • Андрогенни странични ефекти
  • Сърдечно-съдови странични ефекти
  • Хепатотоксичност
  • Естествено спиране на тестостерона

Андрогенни странични ефекти на Test Prop

Тестостеронът е мъжкият полов хормон. Андроген, който е отговорен за това, което прави мъжете мъже. Високите нива на тестостерон в тялото често могат да доведат до повече андрогенни странични ефекти, включително; мазна кожа, акне, повишено окосмяване по тялото и лицето.

Ако имате плешивост във вашето семейство, използването на тестостерон често може да увеличи скоростта, с която може да загубите коса и увеличаване на плешивостта при мъжете.

Тестостеронът може да има влияние и върху простатната жлеза. Потребителите съобщават за уголемяване на простатата по време на цикъл. Това може да намалее, след като употребата на стероиди бъде спряна.

Естрогенни странични ефекти

Ароматизиращият ензим може да ароматизира излишния тестостерон в естроген. Когато сте на цикъл, използването на големи дози тестостерон може да доведе до това да стане по-разпространено. Някои хора са по-склонни тестостеронът да се превръща в естроген.

Естрогенът е основният полов хормон при жените. Това може да причини изобилие от нежелани странични ефекти при мъжете.

Естрогенните странични ефекти на тестостерона могат да включват задържане на вода, увеличаване на телесните мазнини и гинекомастия. Когато използват тестостерон, атлетите често ще използват или Nolvadex, за да спрат свързването на естрогена с мастната тъкан, или инхибитор на ароматизирането (ai) като Arimidex или Aromasin, за да намалят количеството тестостерон, което се синтезира.

Трябва да се отбележи, че хората с по-висока телесна мазнина често са показали, че страдат от естрогенни странични ефекти повече от хората с по-ниска телесна мазнина.

Тестовият проп показва по-малко естрогенни странични ефекти. Късият естер и по-ниската доза mg/ml означават, че в тялото има по-малко излишък от тестостерон, който трябва да се ароматизира.

Управлението на естрогенните странични ефекти на тестостерон пропионат обикновено се извършва с Nolvadex при 10 mg на ден.

Сърдечно-съдови странични ефекти

Стероидите могат да увеличат мускулната маса, както и да накарат потребителя да задържи повече „водно тегло“. Тази допълнителна тежест често се натрупва за кратки интервали от време и може да доведе до допълнително натоварване на сърцето и органите. Тестостеронът може да повлияе на нивата на холестерола чрез намаляване на HDL или „добрия холестерол“ и повишаване на LDL „лошия холестерол“.

Тази промяна с течение на времето може да доведе до втвърдяване на стените на артериите и по-високи нива на мазнини в кръвния поток, водещи до инсулти или инфаркти, ако не бъдат проверени и нелекувани. Увеличаването на мускулната маса и водното тегло също може да доведе до по-високо кръвно налягане, което отново може да засегне сърцето и бъбреците.

Използването на тестостерон също може да повлияе на „дебелината“ на кръвта ви. Тестостероновата терапия увеличава броя на червените кръвни клетки и може да доведе до полицитемия, което е повишаване на хемоглобина и хематокрита.

Потребителите на стероиди често ще имат няколко кръвни теста годишно, за да проверят за маркери за опасност. По-често дарявайте или пускайте кръв на всеки няколко месеца, ако е достатъчно, за да не възникват проблеми, свързани с кръвта.

Ефекти на тестостерон пропионат върху черния дроб

Тест p сам по себе си често има малък или никакъв ефект върху черния дроб, освен ако потребителите не страдат от предшестващо заболяване. Когато се приема в умерени дози, е много малко вероятно да изпитате хепатотоксични странични ефекти, причинени само от тестостерона.

Естествено спиране на тестостерона

Използването на каквато и да е форма на стероид ще доведе до потискане на вашето естествено тестово производство. Това често се връща след спиране на цикъла. В редки случаи или когато потребителите са били в цикъл за продължителни периоди, хората могат да бъдат изключени за постоянно или да страдат от ниски нива на тестостерон в продължение на много години. Помощните вещества на PCT като HCG могат да помогнат за поддържане на тестисите стимулирани и произвеждащи естествен тестостерон. Обикновено се приема като част от PCT (следциклична терапия).

Коментарите са изключени.