Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Какво е огнезащитна боя?

Огнезащитна боя

Безопасността във всяка среда е важна. В сектора на високите жилищни сгради обаче тази концепция изисква специално внимание. Като част от това един от най-важните аспекти, които трябва да се вземат предвид, е предотвратяването на пожари и, ако се случи най-лошото и избухне пожар, какви мерки са въведени, за да се позволи на обитателите да излязат безопасно от сградата.

 

Огнезащитна боя- какво е това и защо има значение

Казано по-просто, боята за забавяне на горенето, е специален тип покритие, предназначено да възпре разпространението на пламъци по време на пожар, ограничавайки щетите на сградата и давайки на хората в нея повече време да се евакуират безопасно. Освен това отделя само относително ниско нагряване, за да осигури допълнителна защита срещу пламък, който може да се състезава през зоните трябва по-бързо.

Особено важна в жилищни сгради, но също толкова важна в училища, офис блокове и други търговски сгради, където има хора вътре, които се нуждаят от ценно време, за да излязат, огнеупорната боя забавя разпространението на пламъците, защитава структурната цялост на сградата и в крайна сметка спасява животи.

 

Защо има значение огнезащитната боя

Тъй като сградите се пребоядисват през годините, вие ефективно добавяте гориво към стените и таваните. Доказано е, че многослойните повърхности могат да имат свойства за бързо разпространение на пламъка и да отделят висока топлина. И двете неща ще разпространят разрастването на пожара и потенциално ще попречат на безопасното излизане от сградата. Така че, когато ремонтирате, трябва да оцените боядисаните повърхности и да посочите използването на правилно тествана система за боядисване.

Правилно приложената система за забавяне на горенето боя, може да подобри огнеустойчивостта на повърхностите обратно до изискванията за огнеустойчивост. Дори ако повърхността има най-лошите противопожарни свойства, системата за забавено горене ще Ви подсигури и ще държи под контрол недвижимото имущество.

 

 

Какви са ползите от използването на огнезащитна боя

Те ви позволяват да демонстрирате надлежно старание в съответствие със заповедта за регулаторна реформа (пожарна безопасност), като гарантирате, че противопожарните характеристики на обработените стени и тавани отговарят на изискванията на Приложение B2.

 

Не е нужно да нарушава стила

Точно като обикновената боя, жертването на стил в името на безопасността не е проблем, който трябва да имате предвид. Тъй като вече има на пазара широка гама от огнезащитни бои. Можете да изберете матово покритие за вашия таван на стълбището. Покритие от яйчена черупка на вашата площадка. Покритие против графити за вашите натоварени обществени зони. Оставайки в съответствие с вашия интериор правила за проектиране и безопасност.

 

Може да се прилага върху редица различни субстрати

От стил до същност. Този тип огнеустойчиво покритие може да се нанася върху множество различни повърхности. Той помага да се осигури защита във всички ключови зони на сградата. От тухли и бетон до твърда дървесина и гипсокартон. Това вътрешно решение за боядисване може да се приложи към повечето видове стени и тавани за по-добра защита и безопасност на сградата.

Коментарите са изключени.