Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Какво е офис парти – част 2

офис парти

Продължаваме с това, което е нужно за едно добро офис парти.

  1. Улеснете присъствието на служителите

Винаги, когато е възможно, планирайте празненствата в офиса през работното време. По този начин не искате служителите да отделят време от натоварения си личен живот.

Има няколко изключения; официални събития, фирмени пикници и партита в края на годината обикновено се провеждат вечер или през уикендите. За тези събития насърчавайте служителите да канят любими хора да се присъединят към забавлението.

  1. Добавете игри или развлекателна дейност

Такива забавни игри могат да помогне на служителите да се отпуснат и да се веселят. Уверете се, че игрите са наистина забавни, с ниско напрежение и достъпни за всеки, независимо от възрастта или физическите способности.

За парти с професионална атмосфера опитайте традиционното – ледоразбивачи и дейсности, които изграждат екип непринудено и забавно.

За да добавите елемент на забавление, погледнете към парти класиките, на които да заложите.

Други начини за зареждане на офис парти с енергия:

Изберете популярни игри

Организирайте шоу с награди, което демонстрира постиженията на служителите

Разделете служителите на екипи за състезание по любопитни факти

Организирайте караоке парти за цялата компания

Всеки път, когато парти игра или дейност включва екипи, използвайте служители от различни отдели и нива. Смесените екипи създават възможности за запознанства с нови хора.

  1. Изберете тема за офис парти

Разчупете леда, като планирате тематични офис партита. Трикът? Изберете теми, които насърчават участието. Класически примери са коледните пуловери и аксесоари, които да използвате.

Забавни или причудливи теми моментално създават весело настроение. Да имате нещо за разговор веднага облекчава неудобството, отстранява фокуса от работата и улеснява общуването.

Идеи за офис партита:

Ретроспективни (напр. 60-те, 70-те или 90-те години)

Средновековен

Космическо пространство

Зимна страна на чудесата

Кино вечер

  1. Добавете една или две награди

Няма нищо подобно като награда, която да създаде вълнение в офисното парти.

Не е необходимо наградите да са някакви сложни – служителите винаги оценяват подаръчните ваучъри за ресторанти или онлайн магазини. Ако искате да станете големи, помислете дали да не предложите бонус почивен ден, фирмен подарък или най-новата технологична джаджа.

Коментарите са изключени.