Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
20/04/2024

Какво си заслужава да видите в Египет – част 2

Египет

Какво си заслужава да видите в Египет?

Александрия

Александрия е основана от Александър Велики и по време на управлението на елините по тези места е гръцкият център на Египет. Въпреки факта, че през повече от 2000-годишната си история различни държави са притежавали града, доста паметници на гръцката култура са оцелели, включително мавзолея на Александър Велики. Някога там се е намирал фарът на Александрия (Фарос) – едно от седемте древни чудеса на света. Тя се срутва в резултат на земетресения, а върху руините й през 15в. построил крепостта Кайт Бей. Сега можете да видите Морския музей, трона на султана и дори останките от колоните на същия този фар, а местната опера утроява концертите в градината вътре в крепостта. Образец на арабската архитектура е джамията Абу ел-Абас, поразителна с луксозна вътрешна украса.

Разгледайте нашите екскурзии за Египет.

Порт Саид

На 200 км на север е Порт Саид, в Националния музей на който са представени експонати от културата на предфараонските времена на Египет. Именно в този град е трябвало да се издигне статуята, която сега е символ на Съединените щати – Статуята на свободата. Първоначално се е наричала „Светлината на Азия“. Правителство на Египет не е пожалило пари за транспортирането на тежкия паметник и цялата слава отиде в Америка.

Кои са природните забележителности на Египет?

Синайският полуостров е известен с Цветния каньон, който е заобиколен от горещи извори. Можете да отидете с тълпи от поклонници до святото място, планината Моисей, до върха на която, точно до параклиса на Света Троица, водят 3750 стъпала. На връщане има възможност за разглеждане на манастира Св. Екатерина, най-старият в християнския свят.

В Египетската пустиня Сахара можете да се натъкнете на живописни прекрасни оазиси. Например Бахария е възникнала на място, където бият горещи извори. Този оазис се нарича още долината на мумиите: в местния некропол са открити мумии, чиято възраст достига 1800 години. Оазисът Харга е станал популярен благодарение на откритите там руини на храма на Амон и Мут, некропола на Ел Багават, храма на Ибис и артезианския извор на Баните на Афродита.

Коментарите са изключени.