Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Как да изберем своята бягаща пътека у дома

бягаща пътека

Бягаща пътека е чудесен начин да останете във форма и здрави. Можете да го използвате, за да тренирате у дома по всяко време!  Използването на бягаща пътека е чудесен начин да останете във форма и здрави или да подобрите спортните си постижения. Можете да тренирате у дома по всяко време на деня, независимо от времето!

Готови ли сте да си купите бягаща пътека, но не знаете коя да вземете? Следвайте ръководството, за да изберете точната бягаща пътека у дома.

Трябва да изберете вашата бягаща пътека в зависимост от вашите фитнес цели: получаване/поддържане на форма, загуба на тегло, подобряване на спортните постижения. Има три критерия, които трябва да се имат предвид: производителност (скорост, конски сили, наклон и т.н.), комфорт и характеристики.

Изпълнение на бягаща пътека

Първият критерий, който трябва да имате предвид при избора на бягаща пътека, е максималната скорост. Вашите нужди ще варират в зависимост от това дали планирате да ходите с 6 км/ч или да бягате по-бързо от 14 км/ч (т.е. да поддържате форма вместо да подобрявате представянето си). Предлагаме да изберете модел с по-висока максимална скорост от средната ви скорост, за да подобрите нивото си на фитнес. Не забравяйте, че функцията за наклон ви позволява да промените тренировката си и да изгорите повече калории (загуба на тегло).

Монтаж Комфорт

Вашата бягаща пътека трябва да е подходяща за вашия размер и крачка. Колкото по-бързо вървите и колкото по-дълга е крачката ви, толкова по-широка и по-дълга ще трябва да бъде колодата. Също така не забравяйте да изпробвате различни системи за омекотяване, за да намерите нивото на комфорт, от което се нуждаете.

Коучинг

Различните бягащи пътеки предлагат различни функции. Програмите за обучение (загуба на тегло, развитие на представянето и т.н.) ще ви помогнат да промените тренировките си. За да следите напредъка си и да проверявате сърдечната си честота в реално време, можете да избирате между два вида монитори за сърдечен ритъм: система за захващане на пулса на ръката или по-точна система за ремъци за гърдите. Знайте, че съвместимите приложения за определени бягащи пътеки могат да ви дадат персонализирана тренировка в зависимост от вашите физически способности и цели. Насладете се на истински треньор у дома!

За какво трябва да помислите преди да си купите бягаща пътека у дома

Обичате да тренирате сами, а не във фитнес залата? Домашната бягаща пътека може да бъде за вас.

Ако искате да можете да бягате при всякакви метеорологични условия или да направите времето за телевизия двойно повече от времето за тренировка, бягащата пътека е удобно оборудване. Но те не са евтини и въпреки че са купени с най-добри намерения, много от тях се озовават в гаража, за да не бъдат използвани никога повече.

Преди да купите бягаща пътека

Ако искате да получите стойността на парите си и да постигнете вашите фитнес цели, важно е да закупите бягаща пътека, която наистина ще използвате. Задайте си няколко ключови въпроса, преди да купите.

  • Как смятате да използвате вашата бягаща пътека? За разходка от време на време, за джогинг или за сериозна кардио тренировка? Само вие ли ще го използвате или ще се включи цялото семейство? Искате ли да се придържате към една проста рутина или искате бягащата пътека да има набор от програми, докато фитнесът ви напредва?
  • Колко място имаш? Някои бягащи пътеки са обемисти и заемат значително място, докато други са по-компактни.
  • Трябва ли първо да помислите за наемане? Ако това е нещо, което просто искате да изпробвате, помислете първо за наемане на бягаща пътека. Може да откриете, че самият размер на бягащата пътека е тромав или че ангажиментът просто не е там.
  • Имате ли една единствена цел? Покупката на изплащане или наемането може да е по-практично, ако имате една единствена цел, като например да свалите последните няколко килограма преди лятото. В този случай не би имало смисъл да имате бягаща пътека през цялата година.
  • Дали абонамента във фитнес залата е по-добра инвестиция? Уредите във фитнес залите обикновено са издръжливи, а фитнес залите предлагат повече разнообразие от едно оборудване, което може да ви предпази от отегчение от рутината ви. Налични са разнообразни абонаменти, които отговарят на много бюджети, но просто внимавайте с техните договори!
  • Вашият местен фитнес продава ли бягащи пътеки? Някои фитнес зали наемат своите машини или ги продават на обществеността след няколко години, така че може да успеете да вземете употребявана. Но опитайте преди да купите.
  • Къде ще инсталирате бягащата пътека? Те заемат много място. Твоите ще стоят ли на едно място? Или искате да можете да го съхранявате след употреба? Ще трябва да вземете предвид неговия размер и тегло, за да сте сигурни, че можете да го преместите удобно.
  • Характеристиките важни ли са за вас? Например, обичате ли да слушате музика, докато бягате? Искате ли такъв с монитор за пулс? Вентилатор, който да Ви охлажда?

Коментарите са изключени.