Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Как да направите детоксикация на цялия организъм

детоксикация на цялия организъм

Телата ни непрекъснато изхвърлят токсините от храната, лекарствата и добавките, за да останат здрави. Но човешкото тяло понякога не успява да изведе всички тези вредни вещества. Това може да доведе до проблеми като мозъчна мъгла, запек, ниска енергия и болки. Ако сте усещали някой от тези ефекти от излишните токсини, цялостното прочистване на тялото може да ви помогне да облекчите дискомфорта си. Вижте как работи този метод и как можете да го направите сами детоксикация на цялия организъм.

Какво е детоксикация на целия организъм?

Детоксикацията на цялото тяло е начин за намаляване и изхвърляне на токсините във вашата система. Този метод може да насърчи здравословното хранене и да подпомогне упражненията и правилната хидратация. Цялостната детоксикация може да включва следните начини за елиминиране на прекомерни количества токсини:

  • Подлагане на специфична диета
  • На гладно
  • Увеличаване на приема на вода или сок
  • Прием на добавки
  • Подложени на хидротерапия на дебелото черво или промиване на дебелото черво
  • Използване на клизми (инструменти, често използвани при тежък запек) или лаксативи
  • Ползване на сауна
  • Намаляване на излагането на токсини

Какви са ползите и рисковете от пълната детоксикация на организма?

Повечето хора няма да се нуждаят от детоксикация на цялото тяло, тъй като тялото изхвърля тези токсини по естествен път. Въпреки това редовната детоксикация може да ви помогне да намалите теглото си. Това също ще ви накара да ядете повече плодове и зеленчуци и да пиете повече вода, давайки на тялото си повече антиоксиданти.

Въпреки това, пълната детоксикация може също да означава, че ядете по-малко храна. Някои методи за детоксикация ви карат да пиете сок или чай, което води до електролитен дисбаланс. Някои процеси на детоксикация също въвеждат богат на оксалат сок във вашата диета. Излишъкът от оксалова киселина във вашата система може да бъде вреден за бъбреците ви.

Продуктите за детоксикация също могат да имат лаксативи и могат да причинят тежка диария и дехидратация от това. Внезапното преминаване към пълна детоксикираща диета може да има вредни странични ефекти като диабет. Ако искате да опитате продукт за детоксикация или диета, първо говорете с лекар или диетолог, за да можете да разберете възможните странични ефекти и да знаете по-безопасни алтернативи.

Коментарите са изключени.