Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/02/2024

Как да почистите диван от плат

Как да почистите диван от плат

Как да почистите диван от плат? Тъканните дивани изглеждат страхотно и могат да бъдат особено уютни. Те също могат да бъдат голям кошмар, когато става въпрос за почистване. Но разливите непременно се случват от време на време и освен ако не искате да украсите дивана си с тези красиви пластмасови калъфи, ще трябва да знаете как да почистите диван от плат.

Възвърнете статута на вашия диван, с помощта на някои удобни инструкции. Но първо… Погледнете, преди да почистите. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, когато определяте как да почистите правилно диван от плат.

Трябва да прегледате инструкциите на вашия производител:

Винаги, винаги проверявайте инструкциите за почистване на производителя, преди да се опитате да премахнете петна от вашия диван или да освежите дивана си. Неспазването на това може да анулира гаранциите или напълно да съсипе вашия диван.

Етикетите могат да отговорят на много въпроси за почистване:

Ако не можете да намерите инструкциите на производителя, не се притеснявайте. На възглавниците на вашия диван трябва да има етикет, който да ви насочва към важни факти, като например дали материалът е водоразтворим. Имайте предвид, че едната страна на етикета може да се отнася за почистването на покривалото на дивана, докато другата ще предоставя информация за пране на самите възглавници. Уверете се, че гледате правилния етикет, преди да почистите.

Правилното четене на етикета за почистване може да ви спести много скръб:

Обикновено ще намерите една от четирите букви на етикета за почистване на вашия диван. Ето какво означава всеки от тях:

  • W — Можете да почистите този материал с вода.
  • S — Без вода. Ще трябва да закупите специален почистващ препарат на основата на разтворител.
  • WS — Можете да използвате вода или почистващ препарат на основата на разтворител за този диван.
  • X — Само прахосмукачка

Никога не трябва да се отклонявате от препоръчаните методи за почистване на етикетите:

Водата може да изглежда безобидна, но ако я използвате за почистване на диван, който изисква специално почистващ препарат на основата на разтворител и нищо друго, ще бъдете в очакване на неприятна изненада. Вярвате или не, водата наистина ще остави петно ​​върху вашия диван. Не рискувайте да съсипете мебелите си. Придържайте се към етикетите. Те знаят какво е най-добро за вашия диван.

Коментарите са изключени.