Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Как е правилно да храним нашето куче?

Как е правилно да храним нашето куче

Как е правилно да храним нашето куче?

Неслучайно е казано, че да отглеждаш куче, може да се сравни с грижите полагащи се за едно дете. Нашите любимци изискват внимание и отдаденост,  за да имат дълъг и щастлив живот, което до голяма степен зависи от самите нас. Правилното хранене на кучето е от голямо значение за неговото здраве и пълноценно развитие.

Как да изберем правилната храна за нашето куче?

Породата на кучето е от голямо значение както за вида на самата храна, то и за количеството, в което тя трябва да се приема. Малките и големите породи кучета се хранят по различен начин и имат нужда от различни добавки, за да са здрави. И да се хранят пълноценно.

По-големите породи кучета са по-податливи на болести и проблеми свързани с мускулите и костите, именно заради по-големите си размери. Поради тази причина е важно да се обърне внимание на този факт и още докато са кученца да приемат храни с богато съдържание на определени хранителни вещества. Които да подсилят костите им и тяхната издръжливост за напред. С подходящо подбрана и пълноценна храна, ежедневно движение и игри, вие ще имате едно здраво, голямо куче!

От друга страна по-малките породи кучета изискват различни грижи и различна храна. Сред едно от първите неща, с които трябва да се съобразим е размера на храната и дали кучетата ни могат да я погълнат и преработят. Също както големите кучета, така и малките имат нужда да приемат храна с високо съдържание на полезни вещества, но е задължително да се консултирате с ветеринар преди да създадете менюто на вашия любимец.

Значението на съставките в кучешката храна

Листът със съставки, които са изредени на етикетите за кучешка храна не могат да ви гарантират качеството им само по себе си. Но прочитайки ги вие ще бъдете запознати поне с това какви хранителни стойности ще си набави вашия домашен любимец и от какво странично ще има нужда. Прочитането на етикетите със съдържание е изключително важно, когато кучето ви има определени алергии. Или изготвен специален режим на хранене, съдържащ специфични източници на фибри, въглехидрати или протеини.

Важно е при закупуването на храната да обръщаме внимание и да четем етикетите. Съставките, които се съдържат в кучешката храна са също толкова важни и трябва да се следят. Как е правилно да храним нашето куче? Информация тук!

Коментарите са изключени.