Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Кои са основните критерии по които избираме гардероб за стаята

гардероб за стая

Винаги оставяйте резерв в пространството, по-добре е да поръчате малко по-малък гардероб за стая, но просторен от гледна точка на пълнене, или да поставите нещата по-компактно (тук могат да помогнат вакуумни торбички, кутии и да се отървете от отдавна необходими неща).

Да, сега много производители на мебели предлагат да изпратят майстор на вашия адрес, за да получите идеалния размер шкаф за вашия дом. Но, за съжаление, това не винаги е възможно поради различни обстоятелства.

Капацитет, вместимост на гардероб за стая

За коя стая купувате гардероб? Какъв тип неща ще се съхраняват там и как бихте искали да ги подредите там? Ще има ли нещо, което трябва да стои отворено, за да е пред очите Ви?

Необходимата функционалност определя и необходимия капацитет. За спалнята (или за възрастни, или за деца) и коридора изберете гардероб с максимално възможно място за съхранение, напълно скрит от погледа (няколко отворени рафта могат да поставят предмети като дистанционно управление, книга, телефон или часовник).

В спалнята и коридора е по-добре да имате дълбоки и високи гардероби, а рафтовете в тях да са широки, където долните са разтегателни. Пълнежът включва както големи, така и тесни рафтове, дълги и издръжливи прътове за окачване. Не забравяйте да добавите осветление – това ще увеличи комфорта на използване.

В този случай също така дайте предпочитание на модели, които по-късно могат да бъдат оборудвани с гардероби с допълнителни рафтове, кошници и пръти. Можете също така да увеличите капацитета. Като използвате вакуумни торбички за съхранение на рядко използвани дрехи, закрепете кукички вътре в кутията и допълнителни релси за колани и връзки.

За коридор или всекидневна с кухня изберете гардероби с комбинация от затворени и отворени рафтове. Евентуално със стъклени врати или рафтове (за чаши за вино това изглежда особено „ефирно“). При плитките модели гардероби (до 45 см), всякаква височина (от 150 см до тавана). Рафтовете обикновено са тесни, тъй като ще съхраняват малки неща. Но често тежки или големи количества предмети (книги, аудио и видео техника, лаптопи , таблетки, фигурки , съдове).

Коментарите са изключени.