Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Кои са стъпките за регистриране на фирма?

Кои са стъпките за регистриране на фирма?

Събрали сте достатъчно смелост, за да кажете на шефа си какво може да направи със своята претоварена, стресова и нископлатена работа. И така, как да се уверите, че вашата компания с ограничена отговорност е идентифицирана от правителството и няма да бъде посетена от данъчни служители или бюрократи? В тази статия можете да намери повече информация за основните стъпки за регистриране на фирма.

 

Идентифицирайте юридическото си име на фирма

Името на вашата компания е това, което ще ви определи. За много потенциални клиенти много може да се установи, като се знае името на вашата компания. Въпреки това, идентифицирането на име е едно, но регистрирането на име на фирма е съвсем друго нещо. Кой знаеше, че може да има толкова много усложнения при намирането на име за вашата частна фирма?

 

Има три неща, които трябва да знаете за тази стъпка:

  • юридическото име е вашето пълно име, ако сте едноличен собственик или едноличен търговец
  • ако вашият бизнес е партньорство, тогава юридическото име е фамилното име на вашите партньори или името, дадено в потвърждението за партньорство
  • ако сте създали корпорация с ограничена отговорност , тогава юридическото име на компанията е това, предоставено на правителството.

Но преди да се решите кое да е името, важно е да определите, че то не е взето от никой друг; в противен случай може да се сблъскате с правни последици. Също така е важно да наемете адвокат, за да разберете дали логото на вашия бизнес не нарушава авторско право или патент.

 

Определете дали трябва да направите регистриране на фирма

Вярвате или не, може или не може да се наложи да регистрирате бизнеса си в зависимост от няколко решаващи фактора. Ако случаят е такъв, тогава можете да премахнете това главоболие веднага и просто да се концентрирате върху печеленето на много пари от вашата концепция веднъж в живота.

В крайна сметка, ако управлявате бизнеса си като себе си, като използвате собственото си юридическо име, тогава регистрацията е ненужна. Въпреки това, ако решите да се откажете от регистрацията, тогава може да не получите безбройните предимства. Например, ако вашият онлайн магазин бъде съден, защото ризите Ви са причинили алергична реакция, тогава може да не получите определени правни защити. Или ако изпаднете във финансови проблеми, тогава дружеството с ограничена отговорност ще носи отговорност за дългове или щети, а не вие. След това има различни данъчни облекчения, от които не бихте могли да се възползвате.

 

Получете своя булстат номер

Повечето юрисдикции издават тези идентификационни номера, за да определят кои са фирмите, да подпомагат данъчни въпроси и да гарантират правилното събиране на данъци.

 

Освен това, като имате един от тези данъчни номера, той Ви помага да:

  • заплащане на служителите
  • работят като корпорация или партньорство
  • подавайте данъчни декларации за работа
  • удържат данъци върху дохода
  • предлагат пенсионен план на работната сила.

 

Научете всичко преди да наемете хора

Ако наемате работници, тогава трябва да регистрирате фирма. Така че, на първо място, трябва да сключите договор със служителите си, който очертава условията на работа, правата, отговорностите и задълженията. Това е критично за регистриран бизнес.

Повече по темата за регистриране на фирма можете да видите в lmlegalservices.com – услуга „Company registration in bulgaria„.

 

Коментарите са изключени.