Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Медицинска употреба на стероиди

Медицинска употреба на стероиди

Медицинска употреба на стероиди

Преди въвеждането на стероиди в ставата може да се вземе ставна течност за анализ. Изследването на ставната течност е особено важно, ако диагнозата е неясна. Инжекциите често намаляват възпалението на ставите, като помагат за поддържане на структурата и функцията на ставите.

Ако пациентът има потенциален проблем с кървене или приема антикоагуланти (често наричани антикоагуланти), инжекциите могат да причинят кървене в областта. При тези пациенти инжекциите се предписват с голямо внимание.

Честото прилагане на такива инжекции, повече от веднъж на три до четири месеца, не се препоръчва поради повишения риск от отслабване на тъканта в третираната зона.

Анаболните стероиди са много ефективни за увеличаване на физическата активност и мускулния растеж. Употребата на стероиди за медицински цели също е много разпространена. Най-често стероидите се използват от културисти и спортисти, които се нуждаят от голяма мускулна маса, както и от млади хора, които искат да изглеждат впечатляващо и да привлекат вниманието на противоположния пол.

Но дали използването им е толкова безопасно, колкото смятат спортистите, които искат да ускорят растежа на мускулите?

Как влияят стероидите на човешкото тяло и обратими ли са последствията от употребата им?

Стероидите са биологични съединения, които обикновено се извличат от половите хормони тестостерон и дихидротестостерон, които имат много мощни ефекти върху човешкото тяло. В момента има над 100 разновидности на стероиди, налични както в таблетна, така и в инжекционна форма.

Медицинска употреба на стероиди

По медицински причини се предписва лечение със стероиди за рак, СПИН, астма, някои сърдечни заболявания и хормонална дисфункция. Стероидите имат подчертан противовъзпалителен ефект, който насърчава бързото зарастване на рани, облекчаване на възпалителни процеси, подуване и нормализиране на човешката имунна система.

Стероидите също така помагат за регулиране на метаболизма и контролират нивата на електролитите в кръвта. Използването на стероиди се извършва под наблюдението на лекар и рискът от странични ефекти е намален до почти 0%.

Повече тук за медицинска употреба на стероиди

Коментарите са изключени.