Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Най-доброто време за екскурзия в Португалия

екскурзия в Португалия

Идеалните месеци за пътуване

За да разберете кое е най-доброто време за екскурзия в Португалия, запитайте се какво искате от пътуването си. Дали са слънчеви и мързеливи дни на епични плажове или разглеждане на забележителности около хълмови села, градове и исторически места? Може би сте чували за страхотния планински преход, речен каяк и сърф. Или може би лъскате стикове за няколко рунда на прочутите голф игрища в Португалия.

Вино и фестивали в Португалия

Винените обиколки по Дуро са акцент и има много фестивали, които да включите в маршрута си. Наистина, дори и най-заспалите села изглежда провеждат свои собствени празници – от скромните до пълните събития, включващи едноседмични празненства и не много затворени очи. Но каквото и да планирате да правите, времето ще играе важна роля при вземането на решение кога да отидете. На сайта на Авиа Тур ще намерите разнообразие от екскурзии в Португалия за всеки сезон.

Най-общо казано, най-доброто време за екскурзия в Португалия е пролетта (от февруари) или началото на есента. През септември и октомври времето не е твърде горещо, морето е топло и летните тълпи са изчезнали. Понижаването на температурата през тези месеци също го прави идеално време за разглеждане на забележителности.

Подходяща ли е зимата за екскурзия в Португалия

Зимата е по-хладна и може да стане доста бурна, но все още има много слънчеви часове, което прави Португалия целогодишна дестинация. Алгарве, по-специално, по-често има ярки дни и меки температури. За разлика от това на север е доста студено, като температурите понякога падат до 8˚C около Порто и има вероятност да вали сняг в планините, граничещи с Испания.

Затопля се през пролетта в цяла Португалия. Както през останалата част от годината, вали повече в северните райони, отколкото в южните. Температурите в Лисабон варират от 10˚C –18˚C през март, изкачвайки се до 13˚C –22˚C през май; Порто и Коста Верде са по-хладни: 7˚C –15˚C през март и 10˚C–19˚C през май.

Най-добрият месец за екскурзията ви в Португалия

Ако искате да покриете по малко от всичко по време на пътуването си – разглеждане на забележителности, дейности на открито, няколко мързеливи дни на плажа с гмуркане в океана, най-добрият месец за посещение на Португалия е септември. Все още е горещо, но не толкова жестоко, а морето вероятно е най-топлото.

От април до началото на май също е прекрасно. Въпреки че температурите на морето определено се повишават, пейзажите са красиви – буйни и оживени от цветя, преди да настъпят сухите месеци на лятото.

Насладете се на прекрасната пролет в Португалия със страхотни температури и оживени пейзажи. 🌼🌷 За повече информация посетете сайта на Авиа Тур.

Коментарите са изключени.