Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Най-популярен е 3-слойният принцип на дрехите за фитнес

3-слойният принцип на дрехите за фитнес

Най-популярен е 3-слойният принцип на дрехите за фитнес. Ето кои са те:

1 слой – термобельо. Неговата задача е да премахва влагата от тялото по време на физическа активност, предотвратявайки хипотермия. Не мислете, че няма да се изпотите в термобельото – ще го направите, но такова бельо ще остане сухо, тъй като нещата, изработени от такъв вид технологични тъкани, изсъхват бързо.

2 слой – полар. Той действа като изолация. Мекият, приятен материал изпълнява топлоизолационна функция, създавайки ефект на суха топлина. Дрехите а фитнес от полар са издръжливи и еластични, задържат топлината перфектно дори когато са мокри и съхнат бързо. Много удачни за фитнес на открито. Поларените артикули са леки, дишащи, хипоалергенни и издържат дълго време, без да губят цвят и форма след пране. Polartek е няколко пъти по-скъп, по-топъл и по-устойчив на износване от руното. Разликата между тях е в характеристиките на структурата на тъканта. Руното е просто влакно, докато поларът има куха структура, поради което тъканта задържа топлината много по-добре.

Слой 3 – мембранно облекло, дрехи за фитнес за защита от вятър и вода. В мембранното яке няма да е горещо по време на физическа активност, както в обикновения дъждобран от маслена кожа, тъй като микропорите на мембраната позволяват на излишната пара от тялото да излезе и в същото време не позволяват на дъждовните капки да попаднат вътре. Такива неща са маркирани като дишащи – „дишащи“. За бягане, колоездене , и други физически дейности на чист въздух това е, което ви трябва.

Струва си да знаете и други обозначения и принцип на дрехите за фитнес:

-Водоустойчив означава „водоустойчив“. По-евтиният вариант е водоустойчив – водоустойчив: може да ви предпази от лек дъждец, но при силен дъжд ще се намокри. Третият вариант е водоотблъскващ.

-При сухо, но ветровито време ще бъде полезна ветровка от ветроустойчив или ветроустойчив тип, която ще предпази от пронизващия вятър.

-Интересен вид спортно облекло е софтшелът, който съчетава 2-3 слоя от описаните по-горе. Например, една дреха може да комбинира вътрешен поларен слой и външен мембранен слой.

Коментарите са изключени.