Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Описание на прахосмукачка с воден филтър – плюсове и минуси

прахосмукачка с воден филтър

Разбира се, че можете да почистите апартамента си ръчно с моп и парцал, да използвате обикновен домакински уред за събиране на прахови частици. Но можете и да закупите прахосмукачка с воден филтър. И това ще бъде печелившия вариант, защото тази прахосмукачка ще се справи отлично с почистването на пода от боклучета, както и ще почисти въздуха от вредни вещества и прах.

Какво е воден филтър и ?

Домакинските уреди, работещи на принципа на водния филтър, се използват за химическо чистене на апартамент в същата степен като конвенционалните прахосмукачки. Разликите могат да бъдат открити само в структурата на продукта и принципа на неговото действие.

Как работи водният филтър, принцип на действие на прахосмукачка с воден филтър

В кстандартните устройства въздухът влиза в един отвор и излиза от друг, преминавайки през филтрация, където се утаяват големи и средни частици. Малки прашинки се отделят обратно във въздуха, което може да предизвика алергична реакция при най-чувствителните хора.

Преди да решите да закупите, трябва да разберете какво представлява водния филтър в прахосмукачката. Това устройство няма обичайния колектор за прах, който се състои от хартия, пластмаса или плат. Водният филтър е резервоар с вода, в който се утаяват прахови частици, засмукани от устройството от почистваните повърхности. Пречистен, овлажнен чист въздух се връща в помещението, което естествено води до усещане за чистота и свежест.

  • Допълнителна информация – Устройството за измиване няма нищо общо с прахосмукачката с воден филтър. Пръска вода и събира мокър прах. В устройство с водна филтрация пречистването на въздуха става директно вътре в домакинския уред, поради което прахът не може да се разпръсне отново из стаята.

В момента има 2 технологии за филтриране:

  • Турболентен. Устройството образува фуния във водния филтър, която кара частиците прах да се намокрят и поради голямото си тегло се утаяват на дъното.
  • Активният сепаратор е турбина, въртяща се с висока скорост. Той създава водовъртеж, който улавя повече прахови частици. Останалите са задържани от HEPA.

Домакинските уреди с активен сепаратор могат по-ефективно да овлажняват и почистват въздуха от прах, но и, разбира се, струват повече.

Коментарите са изключени.