Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Освежете вашия дом: Експериментирайте с кръгли килими

килими

Реновация на дома

Докато проектирате стаите си, какво ще кажете да се постараете и да експериментирате с нови неща? Разгледайте различни цветови палитри, различни дизайни и различни форми на мебели, за да придадете свеж вид на вашето пространство.

Нека да поговорим за килимите и пътеките

Имаме естествен афинитет към избора на правоъгълни или квадратни килими, защото нашите пространства и мебели обикновено имат прави ъгли. Но знаете ли, че кръглите килими могат да добавят същия блясък към стаята ви като правоъгълните и квадратните?

Те правят стаята ви да изглежда по-просторна и красива. И ако вашите стаи имат извити архитектурни детайли или кръгли мебели, кръгъл килим ще се впише безпроблемно в декора. Има различни начини за използване на тези килими. Ето няколко идеи, които можете да използвате, за да придадете нов облик на стаите:

Ако предпочетем кръгли килими в хола

Използвайте кръгли килими, за да очертаете винетка или фокусна точка във вашата всекидневна. Особено полезно е, когато искате да привлечете вниманието на гостите си към вашата изящна мебел или произведение на изкуството. Можете да поставите мебелите над кръглия килим или по неговия периметър.

Но ето едно предупреждение – избягвайте да поставяте твърде много мебели върху кръглия килим. Това може да направи стаята да изглежда разхвърляна. Ако имате кръгъл архитектурен елемент като полилей, подравнете центъра му с килима, за да добавите симетрия.

Ако предпочетем кръгли килими в трапезарията

Този вариант на килим се съчетава идеално с кръгла маса за хранене. Поставете килима по такъв начин, че столовете да могат лесно да се преместват към и от масата. Трябва да е поне 30 инча по-голям навсякъде около масата

Ако предпочетем кръгли килими в спалнята

Това усещане да държиш краката си на уютен кръгъл килим вместо на студен под първото нещо сутрин не може да се изрази с думи. Добавете уют към спалнята си, като поставите кръглия килим от двете страни на леглото.

Можете също да изберете да държите един голям килим центриран под леглото.

Ако предпочетем кръгли килими в детския кът

Кръглите килими не само добавят забавен елемент към зоната за игра, но и предпазват децата от наранявания и осигуряват топлина. Изберете килим, който е достатъчно голям, за да побере всички играчки и книги.

Така че е лесно да ги съберете, след като приключат с играта. В идеалния случай може да се използва по-мек материал като вълна и коприна, за да се гарантира, че килимите са меки, тъй като децата ще прекарват повече време на пода.

Ако предпочетем кръгли килими в бани

Добавете нотка лукс към вашата баня с тези килими. Те са меки и осигуряват топлина на потребителя между зоната за къпане и тоалетната. Най-важното е, че е безопасно за възрастни и деца, които са податливи на падания върху мокри подове.

Но ето едно предупреждение – уверете се, че килимите се почистват старателно и редовно, за да избегнете мухъл или бактерии.

Подчертайте стила и уюта на дома си с нашите функционални и красиви килими! Разгледайте предложения ни тук.

Коментарите са изключени.