Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Основните ползи от белия трън

клиничните проучвания

Основните ползи от белия трън

Освен функцията на мощен възстановител на черния дроб, възстановяващ го на клечъно ниво при сериозни заболявания като хепатит и цироза, белият трън активно се проявява като антиоксидант: той се бори със свободните радикали, не позволява на токсините да проникнат в черния дроб и успешно премахва вече натрупаните в черния дроб вредни вещества.

Белият трън се използва при отравяния от различно естество: хранителни, алкохолни, лекарствени и интоксикация с тежки метали. Особено ценен е за хора, работещи във вредни условия и живеещи в големите градове.

Има мощен антиалергичен ефект. Тук е мястото да се каже, че белият трън заедно с почистването на черния дроб, допринася за подобряване на състоянието на кожата при наличието на акне.

Препоръчва се при заболявания на далака, жлъчката и жлъчните пътища. Растението бял трън ефективно помага при панкреатит, язва, гастрит и колит.

Облекчава хроничната кашлица. Нормализира кръвната захар.

Белият трън се използва за отслабване, той прочиства организма и активира черния дроб. Помага за подобряване на храносмилането и нормализиране на метаболизма.

Има остеотропен ефект: повишава ефективността на абсорбцията на калций в костните тъкани.

Ако в момента на отравяне (независимо от естеството му) в тялото има силимарин, той няма да позволи на токсичните съединения да проникнат в клетките на черния дроб и по този начин да помогне за предотвратяване на негативните последици, доколкото е възможно.

Има ли противопоказания употребата на бял трън

При обостряне на хронични заболявания белият трън се приема само след предварителна консултация с лекуващия лекар. Преди употреба трябва внимателно да проучите инструкциите, за да избегнете предозиране. По време на проучванията не са открити значителни странични ефекти на белия трън. Но хората, които решат да опитат например брашното от това растение за първи път, трябва да започнат с малки количества. Вземете една чаена лъжичка от продукта бял трън с достатъчно количество течност и наблюдавайте благосъстоянието си в продължение на няколко дни. Лек слабителен ефект в този случай се счита за норма, тъй като тялото под въздействието на активните съставки започва да се очиства от токсините. В случай на холелитиаза си струва да откажете изобщо да приемате масло, т.к. може да предизвика движение на камъните. Брашното от бял трън е по-мека алтернатива, която ще подхожда на широк кръг пациенти. Освен това в брашното на растението бял трън се съдържат много фибри, които помагат за по-бързото отслабване.

Източник: Онлайн магазин за хранителни добавки

Коментарите са изключени.