Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Основни въпроси при избор на адвокатски услуги

Основни въпроси при избор на адвокатски услуги

Акредитации и ключови характеристики

Ще искате да знаете, че адвокатската кантора, която изберете, има всички официални акредитации и членства, за да покаже, че заслужава доверие и е в крак с всички промени в индустрията с адвокатски услуги.

Не забравяйте да разгледате другите фактори свързани с адвокатски услуги, които могат да отличат фирмата. Може би имат по-дълго работно време, за да можете да отидете след работа? Може би наличието на жена адвокат е приоритет за вас или имате нужда от паркинг/достъп за инвалиди в близост до офиса?

 

Как обикновено се свързвате с клиентите си?

Наистина е полезно да знаете дали дадена правна компания предпочита да изпраща имейл, телефон или да има някаква онлайн система. Можете да обсъдите как предпочитате да се свържете с вас и кои са най-добрите времена. Ако има вероятност това да е по-продължителна услуга (например развод или преотстъпване), може да искате да знаете колко често е вероятно да получавате актуална информация.

 

Има ли допълнителни разходи?

Въпреки че разходите са приблизителни в началото и след допълнителен разговор с фирмата, те ще могат да ви дадат по-задълбочена разбивка, струва си да попитате дали има някакви екстри, които ви липсват. Всичко от допълнителни часове до отпечатване на допълнителни копия на договори може да се натрупа, така че се уверете, че знаете предварително дали може да има допълнителни разходи.

 

Поговорете с адвоката си открито

Трябва да можете да се доверите на вашия адвокат. С вярата, че той има знанията и способността да поеме вашия случай. Независимо дали е прост процес или по-продължителен. Разговорът с тях по телефона ще Ви даде по-ясна представа кои са те и какво могат да направят за вас. Те също така ще могат да Ви дадат повече подробности, когато става въпрос за времена, цени и очаквания.

 

Някои въпроси, които можете да зададете

След като получите кратък списък, има още няколко въпроса, които можете да зададете на потенциален адвокат, за да видите дали са подходящи за вас.

Кой ще се занимава с моя случай?

В зависимост от сложността на вашия случай, може да намерите редица различни адвокати, които работят по него. Или ако е просто, може да бъде делегиран на младши. Уверете се, че знаете коя е вашата точка за контакт.

Коментарите са изключени.