Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Отпушване на канали със сода за хляб и оцет или със сол

Отпушване на канали

Отпушване на канали със сода за хляб и оцет

  1. Загрейте вряща вода

Загрейте вряща вода в кана за чай на котлона или в голяма мерителна чаша в микровълновата фурна.

  1. Изсипете вряща вода и препарат за съдове в канала

Напръскайте малко почистващ препарат за съдове в канализацията и внимателно излейте врялата вода в канализацията. Препаратът за съдове ще помогне за разтваряне на мазни запушвания.

  1. Изсипете сода за хляб в канализацията

Изсипете една чаша сода за хляб в канала. Можете да използвате мерителна чаша, за да направите това, или да използвате фуния, ако имате по-малък канал, който затруднява изливането директно в дренажния отвор.

  1. Продължете с оцет

Изсипете една чаша дестилиран бял оцет в канала. Не се изненадвайте от звуковата реакция, която възниква. Содата за хляб е алкално вещество, а оцетът е мека оцетна киселина. Когато двете се смесят, те реагират някак драматично, за да се неутрализират взаимно; шуменето, което чувате, е реакцията, която често отстранява запушванията във вашия канал.

  1. Изплакнете с повече гореща вода

След като шуменето намалее, изчакайте пет минути. Използвайте това време, за да загреете две чаши вода до кипене. Промийте канала с тази допълнителна вряща вода.

Ако канализацията сега тече, пуснете топла чешмяна вода, за да отмиете всички отпадъци в канализацията. Ако не се оттича, повторете предишните стъпки. Ако наскоро не сте почиствали канала си, може да се наложи да повторите промиването със сода за хляб поне два пъти.

Ако запушването на канала не се изчисти след два или повече опита, използвайте метода със сода за хляб и сол, описан по-долу.

Как да почистите запушен канал със сол и сода за хляб

Ако методът със сода за хляб и оцет не отпуши канала, използвайте следващия метод със сол и сода за хляб. Това работи най-добре, ако го направите точно преди лягане, тъй като дренажът няма да се използва до сутринта.

1.Изсипете сода за хляб в канализацията

Изсипете една чаша сода за хляб в запушения канал.

2.Изсипете сол в канализацията

Следвайте содата за хляб с 1/2 чаша сол, изсипана в канала. Оставете тази смес да престои в канала за няколко часа – най-добре през нощта.

3.Изплакнете с вряща вода

На сутринта загрейте две чаши вода до кипене, след което изсипете тази гореща вода в канала.

4.Изплакнете с чешмяна вода

Ако дренажът започне да се оттича, продължете да промивате с гореща чешмяна вода. Ако не, може да се наложи да повторите процеса или да опитате метода със сода за хляб и оцет.

Ако нито един от методите за отпушване на канали съответно със сода за хляб не отваря дренажа, вероятно ще трябва да разглобите дренажния сифон, за да изчистите запушването.

Коментарите са изключени.