Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Още важно за иноксовите мивки

важно за иноксовите мивки

Още важно за иноксовите мивки.

  1. Има ли защита от шум?

Големият недостатък на евтините иноксови мивки от неръждаема стомана от икономична класа е, че те са „шумни“, дори и да имат специална гумена подложка, която абсорбира звука от водата, изливаща се в купата. По-скъпите модели имат по-дебел метал и по-добра шумоизолация. Ако обичате тишината или имате кухня-студио, комбинирана с всекидневна, не пестете от качеството – нервите ви са по-скъпи.

  1. Проверете гаранционния срок на Вашата иноксова мивка

Евтините иноксови мивки обикновено идват с 1-2 години гаранция, въпреки че могат да издържат много повече. Най-впечатляващите гаранционни срокове са тези на холандската марка Reginox (доживотна) и немския производител Teka (до 75 години).

Популярни модели иноксови мивки от неръждаема стомана за кухнята

Колко корита ви трябват?

Оптималната иноксова мивка за малка кухня от неръждаема стомана обикновено е единична купа – кръгла, квадратна, понякога малка правоъгълна или овална. Най-често това е миниатюрна черупка без крило или с много тесен „плаж“ отстрани.

Ако размерът на комплекта иноксови мивки го позволява и обичате да готвите, най-добрата покупка е двойна или една и половина мивка с допълнителна купа, както е на снимката по-долу.

Иноксови мивки с едно корито

Удобни са ъгловите иноксови мивки от неръждаема стомана – обикновено имат две крила отстрани и често имат допълнително корито.

Но те трябва да бъдат вградени в специален ъглов подов шкаф във формата на трапец, а такива шкафове са по-скъпи от обикновените. Самата иноксова мивка също не е евтина: ъгловите модели обикновено са най-скъпи.

Кръглите и квадратните иноксови мивки са най-компактни и са идеални за малка кухня:

Декоративно покритие на иноксовите мивки

В онлайн магазините ще намерите ефектни мивки от неръждаема стомана с PVD покритие. Допълнително защитава повърхността и й придава красив цвят – като бронз, злато, месинг или старо сребро. Старинният дизайн е добър за кухня в класически, прованс или кънтри стил, докато ултрамодерният дизайн е добър за интериор в минималистичен или хай-тек стил.

Коментарите са изключени.