Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Планинска застраховка за колоездене

Планинска застраховка за колоездене

Какво представлява планинска застраховка за колоездене

Застраховка за планинско колоездене е специфичен вид застраховка, която покрива планинско колоездене. Спортът включва специално проектиран велосипед за крос-кънтри или високоскоростно спускане по еднопистови пътеки. Пътища за дърводобив и други неасфалтирани среди. Типичният терен, изминат с планински велосипеди, включва рохкави и/или големи скали. Измивания, дълбоки коловози, рохкав пясък, чакъл, корени на дървета и стръмни наклони. Планинска застраховка за колоездене покрива планинските колоездачи. Като предлага на търсачите на силни усещания вдигащ адреналина начин да изживеят природата и да излязат от утъпканите пътеки.

Планинската застраховка защитава ли и моя велосипед

Ако се чудите как да застраховате велосипеда си и себе си, застраховката за пътуване с планински велосипед може да ви предложи защита. Докато изследвате света от своя планински велосипед. За да видите как се сравняват вашите възможности за застраховка за планински велосипед, можете да разчитате на сайтове като VisitorsCoverage. За да ви дадат най-добрите опции за застраховка за планински велосипед.

Защо ми трябва планинска застраховка за колоездене

Спортът планинско колоездене набира стабилна популярност в световен мащаб. Сега както любители, така и запалени колоездачи се отправят по целия свят, за да карат нови пътеки, докато пътуват в чужбина. С нарастването на популярността обаче, честотата на нараняванията също се е повишила. Списанията за планинско колоездене съобщават, че до половината от всички любители на планинското колоездене са имали поне една сериозна тежка травма.

Въпреки че 75% от докладваните наранявания са леки и изискват само амбулаторно лечение, до 10% от нараняванията са довели до хоспитализация. Основните рискови фактори включват хлъзгави пътни настилки, прекомерна скорост, загуба на контрол и каране извън възможностите.

От всички наранявания при планинско колоездене най-сериозните са нараняванията на гръбначния мозък, като всеки шести докладван случай води до парализа. По-голямата част от планинските колоездачи са ранени в резултат на хвърляне през кормилото или падане от значителна височина, което води до фрактури, наранявания на главата и/или наранявания на гръбнака и врата. Пътуващите, които участват в планинско колоездене, трябва да бъдат подготвени с план за медицинска застраховка за пътуване, който включва покритие за опасни спортове и спешна медицинска евакуация.

Всички застрахователи ли правят планинска застраховка при колоездене

Планинското колоездене обикновено не се покрива от повечето редовни застрахователни планове за пътуване поради високорисковия си характер. Често ще се изисква незадължителна добавка за приключенски спортове. Известна също като опасен спортен колоездач, за да бъде покрита като притежател на полица за планинско колоездене. Не забравяйте да прочетете внимателно подробностите за правилата, за да знаете какво е покрито и какво не, преди да сложите каската си и да се пуснете надолу по склона на планината.

Още информация тук!

Коментарите са изключени.