Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Поддържане на септичната яма

Поддържане на септичната яма

Поддържане на септичната яма. Говорим за втория аспект на поддържането на септичната яма, а това е ефективното ползване на водата вътре, в дома. И въпреки това, течовете в дома Ви могат да изразходват много повече вода. Само една течаща тоалетна може да похаби повече от 200 галона всеки ден. Имайте предвид, че водата, която се използва в домакинството, ще премине през тръбите и ще влезе в септичната яма. Чрез пестене на вода Вашата септична яма ще работи по-ефективно, което намалява възможността от неизправност на самата септичната яма.

Поддържане на септичната яма

Трите най-често срещани области на използване на вода в дома включват перални машини, душове и тоалетни. Възможно е да се спести значително количество вода с всяка от тези системи. Когато използвате пералня, опитайте се да перете прането си с по-малки количества, за да намалите ефективно загубата на вода. Също така се препоръчва да разпределите прането през цялата седмица. Пречистването на водата на септичните ями може да отнеме известно време. Ако изперете цялото си пране за един ден, дренажното поле може да се наводни.

За душ слушалката, която използвате, помислете за закупуване на високоефективна душ глава заедно с ограничител на потока, който трябва да Ви предпази от загуба на твърде много вода. Предлагат се и високоефективни тоалетни. Тези модерни тоалетни използват само 1,5 галона вода при всяко промиване, което е много по-малко от стандартните тоалетни.

Правилно изхвърляне на отпадъци в септичната яма

Важно е правилно да изхвърляте отпадъците, за да сте сигурни, че вашата септична яма ще продължи да работи ефективно. Това, което изпускате в канализацията, се отразява на състоянието на вашата септична яма. При неправилно изхвърляне на отпадъци в септична яма може да не е в състояние да пречиства ефективно отпадъчните води.

Някои от предметите и веществата, които НИКОГА не трябва да се изхвърлят в канала, включват:

  • Пелени
  • Конец за зъби
  • Олио или мазнина за готвене
  • Фасове от цигари
  • Котешка тоалетна
  • Утайка от кафе
  • Хартиени кърпи
  • Бебешки кърпички
  • Домакински химикали като масло, антифриз, боя и бензин.

Коментарите са изключени.