Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Почистване на канали у дома

кухненския канал

Почистване на канали

Почистване на кухненския канал

Ако имате запушване в кухненския си канал, препоръчително е използването на гореща вода и сапун за съдове, за да разхлабите и отстраните запушването. Пуснете много гореща вода надолу по канализацията. За да омекотите запушването, след което сипете разтварящ мазнини сапун за съдове. Ако запушването все още не се е разхлабило, използвайте кухненско бутало и опитайте отново да поставите гореща вода и сапун в тръбите.

Можете също да опитате да поставите смес от равни части сода за хляб и оцет в тръбите, за да осигурите естествен начин да се отървете от запушванията и да не повредите тръбите.

Предотвратете запушването на кухненския канал чрез:

Можете да предотвратите запушване на кухненския канал, като държите мазнината далеч от тръбите. Мазнината може да слезе по тръбата гореща и в течно състояние. Тя ще се втвърди в маса, докато се охлажда, което може да причини запушване. По-добре е да сложите мазнина в буркан, който можете да изхвърлите, след като се втвърди. Можете също да използвате филтър от телена мрежа отгоре на кухненския си канал.

Ако имате контейнер за боклук, винаги трябва да го пуснете с малко вода, след като го използвате, за да сте сигурни, че остатъците от храна се изтласкват надолу по дренажната линия. Не забравяйте да държите извън тръбите неща като яйчени черупки, зеленчуци (като целина или моркови) и храни, които се разширяват с вода. Всичко това може да създаде запушвания. Ако в крайна сметка имате запушване и то няма да излезе с гореща вода, сапун за чинии.

Като цяло водопроводчиците казват, че най-добрият начин за почистване на запушени канали е чрез механични средства (потапяне и извиване) и малко топла вода. Стойте далеч от химически почистващи препарати. Те могат да повредят вашите тръби и са опасни за хората.

Посъветвайте се с водопроводчик за най-добрия начин да почистите канализацията си.

Най-добрият начин да предотвратите запушване на канали е първо да не изхвърляте нищо в канализацията. Второ, не забравяйте да пуснете гореща вода, след като изхвърлите нещо в канализацията. За да предотвратите натрупването на запушвания и да дадете шанс на храната, пастата за зъби или сапуна да излязат от тръбите ви.

Разбира се, ако нито един от тези съвети не помогне, ще трябва да се обадите на професионален водопроводчик.

Коментарите са изключени.