Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Предаване на автомобили за скрап

автомобили за скрап

Ако смятате, че можете да се обадите по телефона и да поръчате извозване на автомобил за скрап от фирма, която приема скрап, то е добре да знаете как.

По правило големите компании се занимават с износ на 3 или 5 тона метал, те ще ви предоставят услугата автомобили за скрап, ако предложите незабавно да извадите най-малко 3 коли от едно място в скрап.

Можете също да се обърнете към посредници и има много от тях в този бизнес, защото. печеленето на скрап привлича много. 

Демонтаж на автомобили за скрап

Друга възможност за предаване на автомобил на черни метали е разглобяването му. Ако имате много свободно време, има място и всички условия, тогава можете да хванете малка полза:

  • продажба на работещи резервни части и интериорни елементи
  •  сортиране на черен скрап и цветен скрап

Изхвърлете ненужното и намалете процента на замърсяване

С резервните части всичко е ясно – разглобявате, оставяте работните части настрана и ги продавате.

Не мислете, че такива резервни части не се търсят, вижте колко такива обяви има, колко гледания имат. Този пазар е жив, винаги ще има купувачи за всяко нещо, запомнете това.

Сортирайте. Това е може би най-дългият и сложен процес, но ще осигури най-голяма полза, заедно с продажбата на резервни части. Цветни метали се съдържа в трансмисията, в корпуса на двигателя, в приставките на двигателя, в кабината и т.н. За всеки вид скрап от цветни метали създайте отделен контейнер и го сортирайте, т.к. никой няма да купи несортиран скрап от вас.

Намалете замърсяването. Ако не ви се разглобява и сортира, тогава просто изхвърлете всичко неметално от старата кола, която е вече вън от употреба. Обшивки, стъкло, гума и др. В този случай майсторът за приемане на метал може да намали процента на замърсяване до 10%, което ще бъде много по-изгодно, ако се отървете само от 100-200 килограма.

Коментарите са изключени.