Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Предимства на автомобилна застраховка Гражданска отговорност

автомобилна застраховка Гражданска отговорност

Предимства на автомобилна застраховка Гражданска отговорност. Автомобилната застраховка с Гражданска отговорност действа като предпазна мрежа в случай на непредвидими сценарии и злополуки.

Ето кои са предимствата на автомобилна застраховка Гражданска отговорност, от които физическите лица могат да се възползват:

  • Съответствие със законите за шофиране без стрес. Законът за моторните превозни средства от 1988 г. задължава да имате покритие за гражданска отговорност за законно каране по българските пътища. Получаването на застраховка „Гражданска отговорност“ гарантира, че вашите спестявания няма да бъдат обезсилени в случай на злополука поради солените глоби, налагани от властите при липса на такава. Освен това можете да шофирате със спокойствие, знаейки, че непредвидимите сценарии на пътя се поемат от вашия застраховател.
  • Компенсира телесни наранявания на трето лице. Тежките инциденти могат да причинят телесни наранявания на трето лице и в екстремни случаи могат да доведат до смърт или трайно увреждане. В такива неприятни времена застраховката ГО на автомобила се намесва, за да компенсира третата страна за щетите, причинени от притежателя на полицата.
  • Компенсира щети на имущество на трето лице. Освен това, всички щети на автомобила на трето лице също се компенсират от доставчика на застраховка.
  • Защитава притежателя на полицата срещу финансови задължения. Най-важното е, че злополуките могат да бъдат изключително тревожни и с непрекъснато нарастващия брой пътни произшествия е важно да се осигури подходяща защита. Застраховката ГО гарантира, че няма да изгорите дупка в спестяванията си поради непланирана злополука по пътищата.

Предимства на закупуване ГО онлайн

Онлайн покупката на полици спестява време, усилия и пари. Противно на общоприетото мнение, застраховката не е скъпа инвестиция и е възможно да спестите пари с онлайн покупки на полици. Това не само улеснява сравняването на различни застрахователни полици за четири колела. Но също така ви осигурява отстъпка от премиите. Онлайн закупуването на застраховка ГО елиминира неприятностите да се налага да стоите на опашки, да тичате насам-натам от гишета и да се налага да правите пътувания до застрахователния офис. Впоследствие ви спестява време, усилия и пари.

В заключение

Активната застраховка гражданска отговорност е задължително правно задължение, без което човек не може да управлява автомобила си по пътищата. Автомобилната застраховка ГО обаче ще компенсира само щети на лица или имущество на трети страни. Ето защо, за пълноценна защита по пътищата, винаги се препоръчва да инвестирате в цялостна автомобилна застраховка- автокаско. Вижте тук повече за автомобилна застраховка Гражданска отговорност.

Коментарите са изключени.