Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Причини за спонтанно отваряне на автоматичните гаражни врати

гаражни врати

Експертите идентифицират няколко основни причини, които могат да провокират спонтанно отваряне на системите на автоматичните гаражни врати. Тук се включват: прегряване на контролната платка или електрическото задвижване, проникване на влага в корпуса на контролния блок, съвпадение на честотата с друго оборудване, неправилни първоначални настройки на системата и някои други.

Неизправността на автоматичната гаражна врата може да има различни прояви: спонтанно отваряне на вратата веднага след затваряне, периодично отваряне (1 път на 5 минути) или непредвидимо отваряне, например 1-10 пъти на ден.

В някои случаи след спонтанно отваряне на автоматичната гаражна врата не е възможно автоматично връщане на вратата в затворено положение. Възможно е да се определи точната причина за неизправност само след цялостна диагностика, включително проверка на основните модули и откриване на външни фактори, които могат да причинят неизправност.

Причини за неуспех на автоматичните гаражни врати:

  • Прегряване на задвижването или таблото за управление – като правило се наблюдава в горещия летен период. Често се среща с евтини китайски модели. Вечер/нощ проблемът изчезва. Неизправността на автоматичната гаражна врата може да бъде отстранена по два начина:
  1. инсталирайте активно охлаждане (въздушен охладител) на модула за прегряване
  2. заменете го с нов;
  • Проникването на вода се получава, когато има фабричен дефект или механична повреда на защитния корпус на блока за управление/задвижването. В този случай автоматичните гаражни врати се отварят сами поради късо съединение;
  • Честотно съвпадение –  Неволното отваряне може да бъде причинено от съвпадение на честоти от друго дистанционно управление на порта, климатик, автоаларма или друго оборудване с подобна честота на сигнала. Необходимо е временно да изключите радиото и да проверите работата на гаражната врата без него;
  • Неправилна настройка – неправилна първоначална настройка на системата за автоматично отваряне на гаражната врата може да причини проблем. Също така е необходимо да се обърне специално внимание на настройката на работата на фотоклетките.

Ако гаражната Ви врата започне да се отваря и затваря без причина или се появят други проблеми, свържете се със сервиза на Eurogate. Нашите експерти ще диагностицират, ще установят причината за повредата и ще предложат най-добрите начини за отстраняване на проблема.

Коментарите са изключени.