Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
20/04/2024

Процедура в завода за предадени автомобили за скрап

Процедура в завода за предадени автомобили за скрап

Изхвърлянето на стари автомобили за скрап в шредерния завод се извършва в следния ред:

  1. Първо, чукова мелница ще раздроби колата на отделни части. Така боя, котлен камък, ръжда и други замърсители се избиват от колата и в резултат се получава количество натрошен материал.
  2. След това има разделение на видове материали. Отделят се части от черен и цветен метал, от които се отделят по-леки фракции – полимери, стъкло, елементи на тапицерия. Това се нарича остатък от шредера. Те съставляват приблизително 20 до 35% от масата на целия автомобил и се депонират или изгарят.

Как става разделянето?

За това се използват методи за разделяне като въздух, „тегло“ и магнитно разделяне. Нещо трябва да се избере ръчно.

  1. След това се извършва транспортиране на целия скрап с конвейер и разтоварване на готовата продукция до склад, вагони, автомобили.

Продажбата на автомобил за скрап е изгодно решение както за собственика, така и за фирмата. Още повече, че новината, че с предаването на скрап участвате в почистването на околната среда, ще бъде несъмнен плюс за вас.

Какво точно се случва с една кола, когато бъде бракувана?

Като начало старата кола се изпраща в завод за обработка на метали. Има отделяне на части като стари акумулатори, гуми, кабели от колата. Тези части отиват в цеха за разглобяване.

Какви са предимствата от продажбата на Вашия автомобил за скрап

Ако са налице запалими вещества, като бензин или дизел останат в старата кола, която предавате за скрап, те абсолютно задължително се източват в специална за целта кутия. Напълно разглобената кола сега представлява купчина метал и се изпраща под трошачка за метал, която има за цел да раздроби колата на малки парчета.

Останките от старите автомобили за скрап се претопяват и служат като отличен рециклируем материал и отиват за производството на каросерии за нови автомобили.

Коментарите са изключени.