Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
25/06/2024

Реновиране на стара къща – заслужава ли си инвестицията?

реновиране

Плюсовете и минусите – реновиране на стара къща

Ако евентуалната сума от продажбата на имота, надвишава сумата пари, изразходвани за обновяване на къщата, тогава финансово си струва. Там, където цените на жилищата са недостижими, цялостното реновиране може дори да бъде най-добрият начин да се качите по стълбата на имотите. Но имайте предвид, че добавянето на стойност не е гарантирано. „Бюджетите могат да бъдат надвишени, пазарът може да се промени или просто да нямате късмет“, казва Джонатан Роланд. „Това е риск, но доброто проучване ще натрупа шансовете във ваша полза. Вземете имущество само на цена, на която можете да си позволите да загубите пари.“

Разбира се, ползите от обновяването не трябва да се разглеждат само във финансов аспект. Може да Ви помогне да създадете дом, който обичате, с повече пространство и по-добри условия, за да живеете живота, който искате да живеете.

Намерихте идеалната къща- ще стане идеална след ремонта

Купуването на стари жилища може да бъде хазарт, а когато добавите и ремонт, нещата могат да станат трудни. Преди да подпишете финалния договор, ето някои предимства и недостатъци на цялостното реновиране на стари къщи.

Тези основни съвети ще Ви помогнат да извлечете максимума от проверката на вашия дом.

  1. Старите къщи могат да се купят за по-малко. Ако търсите истинска фиксираща горна част, вероятно ще платите по-малко, отколкото бихте платили за нов дом. И ако направите ремонта сами, можете да спестите хиляди долари в дългосрочен план и в крайна сметка ще получите страхотна инвестиция.
  2. Старата къща има много характер. Вероятно ще има стара дървена дограма, сложни детайли в корнизите и странни осветителни тела и хардуер. Дори и с ремонти ще можете да запазите част от уникалността, като същевременно го актуализирате и го направите свой собствен.
  3. Когато става въпрос за градивните елементи на стара къща, вие знаете какво очаквате, тъй като тези домове са построени да издържат. Въпреки че може да се наложи да актуализирате водопровода и електричеството, структурата на дома обикновено е солидна.
Минуси при ремонтирането на стара къща
  1. Цената за ремонт на стара къща може да бъде висока. Някои от най-скъпите области за обновяване на стара къща могат да бъдат намерени в подмяната на покрива и основите, електрическите и водопроводните инсталации и актуализирането на ОВК системата. Не забравяйте да направите щателна проверка, преди да купите, за да знаете какво може да очаквате от гледна точка на цената.
  2. Старите домове могат да съдържат токсини. Материали като олово и азбест са често срещани в старите домове и могат да представляват опасност за здравето, ако не се третират правилно. Професионалното им премахване може да увеличи разходите за вашия ремонт.
  3. Ремонтът може да отнеме повече време. При старите домове обикновено по време на реновиране често се откриват неочаквани изненади. Вашите планове, цена и график вероятно ще се променят и през повечето време това не е за по-добро.

Коментарите са изключени.