Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Специални валяци и четки за боядисване

четки за боядисване

Най-добрите четки за боядисване: Ключът към перфектното боядисване

Някои ролки не оставят гладка повърхност, а по-скоро й придават модел или текстура. Това са ролки за декоративни ефекти.

С тях се работи по-лесно, защото е по-лесно да се скрият несъвършенствата върху по-малко равномерна повърхност.

Но интересни ефекти могат да се постигнат и с четки за боядисване – например с твърди къси влакна, които могат да бъдат изтрити с все още твърда боя, получавайки ефекта на надраскана стена или кръгла, създавайки кръгли шарки с разнороден цвят.

От друга страна, хората с по-високи умения могат да бъдат посъветвани да използват гъби и ръкавици, които ще донесат гъвкавост и оригинален стил на интериора.

Какви четки за боя да избера?

Четките за боядисване на стени се разделят на четки с естествен и синтетичен косъм. Изборът на четки трябва да се определя от вида на боята, която искате да нанесете.

Животинските косми са издръжливи и се препоръчват за бои на основата на разтворители. Обикновено такава четка не понася контакт с акрилни или винилови бои – абсорбира вода и набъбва.

Боите на водна основа могат да се нанасят с полиестерни или перманентни четки от найлон.

Когато се подготвяте за боядисване на стени, си струва да закупите два вида четки за боя- по-голяма за покриване на цели стени или тавани и по-малка за довършване на ръбове. Косъмчетата трябва да се потопят до 1/3 в боята и да се изчака няколко секунди, за да се отцеди излишъкът.

Плоските четки за боя, които са доста широки, с плосък сноп от влакна, обикновено се използват върху големи повърхности.

Те дори могат да бъдат необходими при боядисване на стени с валяк.

Кръгли и овални четки за боядисване обикновено се използват за боядисване на сравнително малки стени с различни равнинни извивки – декоративни ивици.

Те също са много удобни, практични и полезни за боядисване на рамки и на всякакви други дървени конструкции.

Коментарите са изключени.