Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
20/04/2024

Странични ефекти на лазерната епилация

лазерната епилация

Какво е възможно да се случи след лазерната епилация и защо не трябва да се притесняваме

Няколко различни странични ефекти могат да се появят след лазерна епилация. Повечето нежелани реакции са незначителни и временни. Всеки, който изпитва трайни странични ефекти, трябва да се консултира със своя дерматолог.

Зачервяване и раздразнение

Лазерната епилация уврежда фоликулите на целевите косми. Тялото реагира на това и много хора изпитват зачервяване и дразнене в засегнатите области. Кожата може да изтръпне или да се почувства нежна и дори може да изглежда леко подута.

Симптомите обикновено са краткотрайни. Засегнатата област може да изглежда като кожа, която току-що е била депилирана или оскубана. Някои дерматолози използват локален анестетик, за да намалят реакцията на кожата на човека към процеса.

Дразненето трябва да отшуми след първоначалната реакция, обикновено в рамките на няколко часа след лечението. Подуването и зачервяването може да реагират добре на компреси с лед или хладна вана.

Покриване на корички

Някои хора може да получат корички по кожата в засегнатата област. Това обикновено е незначителен проблем, но може да бъде неудобен. Образуването на корички понякога може да доведе до образуване на струпеи или белези.

Като се грижи за третираната зона след лазерно отстраняване, като например с помощта на овлажнител, човек може да предотврати всякакви трайни проблеми от това лечение.

Промени в цвета на кожата

Някои хора може да забележат незначителни промени в цвета на третираната област на кожата. Може да стане леко по-тъмно или по-светло след лазерна епилация.

Хората с по-светла кожа може да са по-склонни да получат по-тъмни промени в пигментацията. Хората с по-тъмен тон на кожата може да са по-склонни към по-светли промени в пигментацията.

Тези промени са склонни да избледняват с времето и кожата се връща към нормалното.

Нараняване на очите

Процедурата по обезкосмяване включва използването на мощни лазери. Това означава, че съществува риск от потенциално сериозно нараняване на очите, особено когато практикуващият работи върху лицето на човек.

Както лицето, което получава лечението, така и практикуващият трябва да носят предпазни очила, за да предотвратят нараняване, докато се извършва процедурата.

Риск от кожна инфекция

Както при други козметични методи за обезкосмяване, увреждането на космените фоликули с лазер може да създаде риск от инфекция. Засегнатото място трябва да се третира като рана, докато заздравее.

Хората трябва да съобщават за всички признаци на инфекция на дерматолог. И накрая, те не трябва да прилагат антибиотични кремове без рецепта (OTC) върху големи участъци от кожата, ако възникне инфекция.

 

Коментарите са изключени.