Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Три основни стъпки при поставяне на картина за спалня

картина за спалня
  1. Вземете правилния размер на картина за спалня

Определянето на правилния размер на картина за спалня често е по-трудно от избора на самото произведение на изкуството. Много е лесно да сбъркате размера и да получите нещо, което няма желания ефект.

Нашият съвет е: ако се съмнявате, направете по-голям. Като инвестирате в по-големи парчета, можете да увеличите максимално въздействието на картината в спалнята

  1. Вземете решение за формата на картината в спалнята ви

Галерията на стената царува дълго време. Instagram и Pinterest са пълни с красиви изображения на всекидневни, спални, трапезарии, офиси и коридори, които имат стена с галерия. Ако изберете тази опция във вашата спалня, има няколко начина да създадете забавен и привлекателен дисплей.

Можете да създадете съгласуваност, като изберете няколко картини за спалня от един и същи художник или няколко произведения в една и съща цветова палитра. Можете също така да създадете еднаквост, като изберете няколко парчета с еднакъв размер.

Като алтернатива можете да внесете повече визуален интерес, като изберете парчета с различни размери и ги подредите в шаблон. Има няколко шаблона онлайн за вдъхновение. Най-добрата идея е да измислите план, като поставите картината за спалня първо на пода или залепите хартиени шаблони на стената, за да намерите най-доброто оформление, преди да се ангажирате с дупки в стената.

  1. Позиционирайте правилно картината в спалнята

Добро правило е вашата картина за спалня да заема две трети до три четвърти от стената. Когато окачвате произведения на изкуството над леглото, трябва да поставите долната част на рамката или платното на приблизително 20-25 см над горната част на таблата. Това важи и за окачване на картини над мебели като диван, маса или камина.

На други места се счита за най-добра практика да окачите картина за стена така, че центърът на произведението да е на нивото на очите.

Не забравяйте обаче, че окачването на вашите картини за спалня на стената не е единствената опция. Изкуството също изглежда страхотно поставено на пода или мебели, просто облегнати на стената. Това ще придаде на пространството по-непринуден, спокоен вид и ще ви позволи да бъдете много по-гъвкави с вашите произведения на изкуството, тъй като преместването и промяната им е по-лесно.

Чувствате се креативни?

Като следвате тези съвети, можете да изберете картина за спалня, която харесвате, в правилния размер, окачено правилно и което подобрява вашето пространство.

Коментарите са изключени.