Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Характеристика на боксовите ръкавици

Характеристика на боксовите ръкавици

Естествената кожа за боксовите ръкавици

Естествената кожа за боксовите ръкавици е най-добрият вариант за бокс по отношение на надеждност и издръжливост, но цената на оборудването от нея е доста висока. PU кожата може да се счита за достойна алтернатива. Това е многослоен материал. Основата е естествена кожа, която е покрита със слой полиуретан.

Отличният баланс между цена и производителност осигури широката популярност на това решение. Изкуствената кожа за боксовите ръкавици на основата на поливинилхлорид (PVC) има единственото предимство – ниска цена, не може да се говори за здравина или издръжливост, но тази опция може да се обмисли и ако има съмнения, че хобито и боксът ще продължат дълго време.

Подложката е в основата на безопасността на боксовите ръкавици

По отношение на материала за подплата е много по-трудно да се дадат препоръки кои боксови ръкавици да изберете. Всеки реномиран производител използва оригиналната формула, въвежда свои собствени разработки. По-малко известните марки все още могат да използват памучна вата или гума от пяна, но е по-добре да откажете такива продукти, въпреки атрактивната цена.

Точният състав, пропорциите на използваните материали и технологията на изработка са търговска тайна. Поради липсата на изчерпателна информация е трудно да се преценят ползите от конкретно решение, а също така ще са необходими специални познания, които обикновените фенове на бокса просто нямат. Остава да се доверим на репутацията на производителя за боксовите ръкавици.

Някои забележителни технологични опции, които различни спортни марки използват за боксови ръкавици, включват:

  • специализиран предварително формован пълнител от пяна;
  • RDX пълнител и интегрирани IMT гел подложки;
  • няколко слоя IMF пяна;
  • EVA пяна с абсорбиращи гел подложки.
  • формована под високо налягане IMT пяна.

Нито абревиатурите, нито техниките на производство не означават нищо за повечето привърженици на бокса, както аматьори, така и професионалисти.
Следователно остава да разчитате на собствения си опит, както и на авторитета и славата на марката. Между другото, това е добър съвет – да се доверите на световно известни производители на боксови ръкавици като част от боксовото оборудване. Те ценят репутацията си и работят усилено, за да подобрят всички възможни характеристики на боксовото оборудване.

Голямо разнообразие от боксовите ръкавици можете да намерите на leaderfitness.net

Коментарите са изключени.