Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Килимчета за бебета – пълна комплектация и размери

килимчета за бебета

Как да изберем правилни килимчета за бебета

Размерът на килимчета за бебета се избира в зависимост от възрастта и височината на бебето. Продукти са следните видове:

  • За новородени.

Дължината на това килимче за игра за бебе в този случай не надвишава 70 см, което е доста удобно за носене, у дома или на гости;

  • За по-големи бебета (от 3 до 9 месеца).

На тази възраст децата се опитват да направят първите си самостоятелни движения, започват да се преобръщат и пълзят. Килимите достигат 1,2 метра;

  • От 9 месеца и по-големи.

Килимите се произвеждат в увеличен формат – до 2 метра. В бъдеще те могат да се използват като обикновен килим в детската стая. Това е практично и удобно същевременно.

Производителите на детски килимчета за игра на бебета обръщат внимание не само на самия продукт, но и на тяхната конфигурация. Този момент е много важен за развитието и задържането на вниманието на детето.

Килимчетата за игра на бебета често са оборудвани със следните аксесоари:

  • Дрънкалки, гризалки;
  • огледала от фолио;
  • писукащи играчки, пищящи играчки, интерактивни играчки (най-често произведени под формата на животни, в дизайна на които има пищялка);
  • меки книжки (парцалени модели с изображения на животни или растения);
  • буквички и цифрички на велкро;
  • меки играчки (пълни с пясък, меки топки).

Комплектът зависи от възрастта на бебето. Преди да купите, трябва да се уверите, че комплектът отговаря на този конкретен параметър, защото ако моделът е избран без това съображение, може да бъде твърде трудно за бебето да се ориентира или обратното, ще стане твърде скучно.

За новородени са подходящи модели килимчета за игра за бебета с дрънкалки, пискливи играчки и музикални модули. Те са окачени на специални дъги, а за по-големи деца играчките са прикрепени към специални разтегателни въжета, които бебето вече може да вземе в ръцете си.

За деца след 1 година можете да разгледате модели с интерактивни играчки, приложения, рисунки на животни и растения. Пакетът на някои килими включва лабиринти и пъзели, но те са по-подходящи за деца от 2 години.

Коментарите са изключени.